Son Dakika
banner1

Rusya, NATO ile “doğrudan çatışmaya” girdiğini duyurdu..

Rusya, NATO ile “doğrudan çatışmaya” girdiğini duyurdu.. Kremlin: NATO sınırlarımıza doğru sürünmeye çalışıyor 

DÜNYA 05.04.2024, 21:38
Rusya, NATO ile “doğrudan çatışmaya” girdiğini duyurdu..

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 4 Nisan 2024 Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, Rusya ve NATO'nun şu anda "doğrudan çatışma" içinde olduğunu, ABD liderliğindeki ittifakın kuruluşunun 75. yıldönümünü kutlamasıyla aynı zamana denk geldiğini söyledi. 

NATO'nun doğuya doğru ardı ardına gelen genişleme dalgaları, iki yıl önce Ukrayna'da savaşan ve amacı ittifakın Rusya sınırlarına yaklaşmasını engellemek olan  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir takıntıyı temsil ediyor.

Ancak savaş, tam tersine, Finlandiya ve İsveç'in katılımıyla yeniden genişleyen NATO'yu kışkırttı. 

"Aslında ilişkiler artık doğrudan çatışma düzeyine indi" diyen Peskov, NATO'nun "Ukrayna'yı çevreleyen çatışmaya zaten müdahil olduğunu ve sınırlarımıza doğru ilerlemeye ve askeri altyapısını sınırlarımıza doğru genişletmeye devam ettiğini" de sözlerine ekledi. 

Putin, Soğuk Savaş sonrasında Moskova'nın kurduğu Varşova Paktı'nın dağılmasının ardından Batı'nın Rusya'ya ihanet ettiğini, ancak NATO'nun Varşova Paktı ve üç Baltık üyesi ülkeleri ilhak ederek Doğu'ya doğru yürüdüğünü söylerdi. Sovyetler Birliği'nin parçası olan devletler. 

Batı, NATO'nun bir savunma ittifakı olduğunu ve ona katılmanın onlarca yıldır süren komünist yönetimden kurtulmuş ülkeler için demokratik bir seçim olduğunu söyleyerek bu anlatıyı reddediyor. 

NATO, Ukrayna'nın Rus saldırganlığı karşısında hayatta kalması için savaşmasına yardım ettiğini ve Kiev'e gelişmiş silahlar, eğitim ve istihbarat sağladığını söylüyor. 

Rusya, bunun ittifakı çatışmanın gerçek bir tarafı haline getirdiğini söylüyor; Putin geçen Şubat ayında Rusya ile NATO arasındaki herhangi bir doğrudan çatışmanın, gezegenin Üçüncü Dünya Savaşı'nın patlak vermesine bir adım uzakta olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu