Son Dakika
banner1

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okul müdürü cinayetine tepki!

''Eğitimcilere yönelik şiddette öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılmalı"

EĞİTİM 09.05.2024, 10:15
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okul müdürü cinayetine tepki!


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın Eyüpsultan'da okuldan atılan Iraklı öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakan Tekin, "Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Öğretmenlerimizi asla kimseye ezdirmeyeceğimizi tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz." dedi.

     

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın Eyüpsultan'da okuldan atılan Iraklı öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı.

''ÖĞRETMENLERİMİZİ KİMSEYE EZDİRMEYECEĞİZ''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu bizzat takip ettiğini ve gerekli talimatı verdiğini belirten Tekin, "Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Öğretmenlerimizi asla kimseye ezdirmeyeceğimizi tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz." dedi.

''EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDETTE ÖNGÖRÜLEN CEZALAR ARTIRILMALI''
"(Öğretmenlik Meslek Kanunu) Hazırladığımız taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek. (Eğitimcilere yönelik şiddet) Öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılmalı."


"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Hürriyet'te yer alan habere göre, Tekin, Bakanlık olarak olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Bakan Tekin, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza kalkan el, tüm toplumumuza, geleceğimize, huzurumuza kast etmiştir. Şiddetin her türlüsüne karşı devlet olarak, millet olarak en sert şekilde karşı durmalı, en ağır tepkiyi vermeliyiz. Devletimiz tüm iradesiyle bu tür şiddet olaylarının karşısında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu tür vahşet ve şiddet olaylarına karışanların gerekli cezayı alması için Bakanlık olarak bu işin peşini bırakmayacağız.

TÜM SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI
Öğretmenlerimiz asla yalnız değildir. Öğretmenlerimizin, ailelerinin yanında olacağız. Onların hukukunu her daim korumaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. 'Şiddete dur' demek ve faillerin en ağır cezayı almalarını sağlamak için Öğretmen Meslek Kanunu'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifini Meclis gündemine en kısa zamanda getireceğiz. Tüm siyasi partilere de buradan bize destek olmaları için çağrıda bulunuyorum. Gelin hep birlikte 'Şiddete dur' diyelim."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu