banner4
22.05.2024, 08:38

TÜRK OLMAK-3

FRİTZ NEUMARK’IN GÖRÜŞLERİ 

1900-1991 yıllarında yaşamış, Hitler’den kaçarak 1933’te Türkiye’ye gelmiş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Hukuk Fakültesinde dersler vermiş olan Ord. Prof. Fritz Neumark, birkaç öğrencisiyle Boğaziçi’nde geziye çıktığı bir günde İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden birinin “Avrupalılar bizi neden sevmez Hocam?” diye sorunca şöyle cevap verir:

Çok samimi olarak ifade edeyim ki, evet Avrupalı, Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı propagandası da Hristiyanlar’ın hücrelerine sinmiştir. 

Sebeplerine gelince;

* Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama, olaki laik olmak şöyle dursun, Hristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.

*Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar; Tarihten Türk çıkarılırsa ortada tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.

*Avrupa’nın pazarı idiniz. Şimdi Avrupa’yı Pazar yapmaya başladınız.

*En az 400 yıl Avrupa’da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.

*Selçuklular Anadolu’yu, Osmanlılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı Ordularına mezar ettiler. Ayrıca oraları alınca, oraları imar ettiler, medeniyet götürdüler. Halkın sempatisini de kazandılar.

*Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar. Önce giyiminizden hayat tarzınıza ve örf-adetlerinize, dini ve milli kutsallarınıza kadar tüm ahlaki değerlerinizi yıpratmaya başladılar, sonra da kendi içinizde sizi birbirinize düşürmeye başladılar.

*Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydi, İslamiyet bu gün belki sadece Hicaz’da varlığını devam ettirebilirdi. Kaldı ki Vehhabiliği kuranlar da İngiliz Dominyon Bakanlığının adamlarıdır. Batı, her yerde İslamiyet’i sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadet’i devam ettirdi.

*İfade ettiğim sebeplerden Kiliseler de  size kin gütmektedir. Kilisenin bu negatif tutumu, hristiyan dünyasının size karşı olumsuz tutumunda oldukça belirleyici olduğu bilinen bir gerçektir.

*Ben Türkiye’ye geldiğimde 2 tane üniversiteniz vardı. Şimdi 19 üniversite var. Osmanlı zamanında ise her yerde bir medrese vardı. Tarihinize bakın, Her medresede ilim tedrisatı vardı. İlk denizaltıyı Osmanlı’nın yaptığını çoğunuz bilmiyorsunuz belki de ama Avrupa bunu biliyor.

*Sizler, gerçek hüviyetinize, kimliğinize döndüğünüz zaman Avrupa’nın refahı ve medeniyeti yıkılır, çünkü sizi de dünyayı da sömürememeye başlar. Ama bu şartlar da çok zor.

*Siz Türkler özünüze döndüğünüz zaman sadece Avrupa’nın değil, dünyadaki tüm emperyalistlerin saltanatı yıkılır. Çünkü onların medeniyeti sömürmek, ülkelerin kaynaklarını çalmak, başkalarının sırtından müreffeh hayat sürmek üzerine. Oysa siz hep gittiğiniz yerleri imar etmiş, orada yaşayan halkları da kalkındırmış ve onore etmişsiniz. O insanlar siz tekrar gidince zaten sizi güle oynaya karşılayacaklardır.

Türk Dâhi Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu da ne demişti: “Sen ne kadar Batıya yaranmaya çalışırsan çalış, Batı için sen Türksün, Müslümansın!. İşte sırf bu yüzden Batı için sen ezeli ve ebedi düşmansın ey çocuk.”

Ebulfeyz Elçibey: “Sen Türk olduğunu unutsan da, düşmanın asla unutmaz.”.

(ALINTI)

Yorumlar (0)
12
az bulutlu