Son Dakika
banner1

CHP ve Adnan Oktar ilişkisi Meclis gündemine geliyor

CHP'li Özgür Özel, Adnan Oktar ve kediciklerle görüşen AK Partililerden bahsediyordu. Ancak geçtiğimiz gün, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin, kediciklerle sık sık CHP'li Maltepe Belediyesi'nde görüştükleri ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin cevap veremediği bu görüşmelerin, Meclis açıldıktan sonra bir önerge ile sorulacağı ve tartışma konusu olacağı öğrenildi.

POLİTİKA 20.09.2021, 09:20
CHP ve Adnan Oktar ilişkisi Meclis gündemine geliyor

İstanbul Ortaköy'de 1980'li yıllarda ortaya çıkan ve özellikle zengin ailelerin çocuklarını kendisine mürit olarak seçmesi ile tanınan Adnan Oktar ile kedicikleri, gündemde kalmaya devam ediyor. Güzel giyinen, atletik yapılı ve yakışıklı erkek müritlerden sonra, yıllarca "Kedicikler" olarak tabir edilen, birbirinden alımlı ve de aynı estetik özelliklere sahip kadınlarla birlikte gerçekleştirdiği sohbetlerle,kamuoyunu meşgul etmişti.

ADNAN OKTAR VE ÖRGÜTÜ YÜZLERCE YIL HAPİS CEZASI ALDI

Haklarında çok sayıda şikayet bulunan Adnan Oktar ve grubuna yönelik polis operasyon yapmıştı. Tutuklanan Adnan Oktar ve örgütü cezaevine konulmuştu. Oktar ve örgütünün 78'i tutuklu 236 sanığı hakkında açılan dava Eylül 2019'da başlamıştı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Ocak 2021'de biten dava sonunda Adnan Oktar Organize Suç Örgütü’ne yönelik 236 sanıklı davada karar verilmişti. Adnan Oktar'a bireysel suçlardan 1067 yıl hapis cezası verilirken, aralarında Oktar’ın da bulunduğu örgüt yöneticisi 14 sanığa toplam 9 bin 803 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Oktar, davada "cinsel saldırı", "çocuğun cinsel istismarı", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs", "nitelikli dolandırıcılık" ve ve "kaçakçılık" gibi suçlardan suçlu bulunmuştu.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL AK PARTİLİLERİ SÖYLEMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçtiniz günlerde mecliste yaptığı basın toplantısında ve
katıldığı bir canlı yayında, Adnan Oktar Suç Örgütü ile bağlantılı bazı isimleri açıklamıştı. Özel açıklamalarında, Adnan Oktar ve kediciklerle görüşen bazı AK Partililerden bahsetmişti. CHP'li Özel açıklamaları ile beraber akılalmaz suçlamalarda da bulunmuştu. Özel'in açıklamaları Ak Partililer tarafından yalanlanmış ve tepkiyle karşılanmıştı.

CHP'LİLER İLE KEDİCİKLERİN BULUŞMA YERİ MALTEPE BELEDİYESİ

Özel'in açıklamalarının ardından, "Adnan Oktar suç örgütünün siyasi ayağı kim?" tartışmaları CHP yönetimine ve Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar uzandığı ortaya çıkmıştı. İddialara göre, Adnan Oktar örgütünün “kedicikler” olarak adlandırılan kadınlar grubunun sık sık CHP’li önemli isimler ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ortaya çıktı. Son görüşme ise CHP’li Maltepe Belediyesi’nde gerçekleşti.

KILIÇDAROĞLU İLE KEDİCİKLER SIK SIK BİR ARAYA GELİYORDU

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber CHP'li bazı üst düzey yöneticiler, "Kedicikler" ile Ankara'da ve İstanbul'da sık sık biraraya gelerek görüşmeler yapıyordu. Adnan Oktar Örgütü'ne operasyon yapılmadan önce gerçekleşen bu görüşmelerin, kamuoyundan gizli tutulduğu da öne sürülüyor.


KILIÇDAROĞLU VE CHP’Lİ YÖNETİCİLER KEDİCİKLERLE NE KONUŞUYORDU?

Özel'in açıklamaları sonrası kamuoyunda,"Kılıçdaroğlu ve CHP’li bazı yöneticiler, Adnan Oktar Suç Örgütü üyesi kediciklerle ne konuşuyordu? Kılıçdaroğlu Adnan Oktar örgütünden gizli bilgi ve belgeler aldı mı? Örgüt ve CHP arasında nasıl bir ilişki var? Adnan Oktar Suç Örgütü’nün izini süren CHP’li Özgür Özel, CHP’deki kedicik sempatizanlarını da yakın takibe alacak mı?" sorularının cevabı aranmaya başlamıştı.

ADNAN OKTAR ÖRGÜTÜ'NÜN SİYASİ AYAĞI CHP'Mİ?

CHP'li Özgür Özel'in açıklamalarının ardından, CHP'liler ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme fotoğraflarının ortaya çıkması, "Özgür Özel, Adnan Oktar Suç Örgütü dava dosyasına girmiş önemli isimleri gözden kaçırdığı ifade edildi. Yine bu görüntülerin ardından, “Adnan Oktar Örgütünün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve CHP mi” yorumlarını getirdi.


CHP VE ADNAN OKTAR İLİŞKİSİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINIYOR!

Öte yandan, Ankara siyasi kulislerinden gelen bilgilere göre Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin cevap veremediği bu görüşmeler ve sorular Meclis gündemine getirilecek. TBMM tatilinin ardından yasama çalışmalarına yeniden başlamasından sonra, "CHP ve Adnan Oktar Örgütü ile ilişkisi" konulu bir önerge ile verilerek,kamuoyunun merak ettiği soruların sorulacağı ve tartışma konusu olacağı ifade ediliyor.




Kaynak: superhaber.tv

Yorumlar (0)
12
az bulutlu