Son Dakika
banner1

Erdoğan'ın ziyareti ABD basınında... Görüşmenin zamanlamasına dikkat çektiler!

BD menşeili medya organı Bloomberg, Başkan Erdoğan'ın mayıs ayında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceğini yazdı. Bloomberg'in haberine göre, Türkiye-ABD ilişkilerinin tüm boyutlarıyla masaya yatırılacağı görüşmede, bölgesel ve küresel meselelerin de değerlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca haberde, Başkan Erdoğan'ın ziyaretinin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının yanı sıra İran-İsrail geriliminin yaşandığı bir dönemde gerçekleşmesine vurgu yapıldı.

DÜNYA 26.04.2024, 09:46
Erdoğan'ın ziyareti ABD basınında... Görüşmenin zamanlamasına dikkat çektiler!

Başkan Erdoğan, 9 Mayıs'ta ABD'ye resmi ziyarette bulunacak.

aksam.com.tr'nin Bloomberg'den çevirdiği habere göre, Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da bir araya gelecek.

MASADA KRİTİK KONULAR VAR!

Söz konusu görüşmede ele alınacak konular arasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Kızıldeniz'de küresel ticareti tehdit eden Yemen'deki İran destekli Husilerin ticaret gemilerine yönelik saldırıları yer alıyor.

Bununla birlikte Türkiye-ABD arasındaki ilişkilerin detaylıca ele alınacağı görüşmede, küresel ve bölgesel meseleler değerlendirilecek.

"ORTA DOĞU'DA GENİŞ ÇAPLI ÇATIŞMA YAŞANABİLİR" ENDİŞESİ!

Başkan Erdoğan'ın ziyaretinin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının yanı sıra İran-İsrail geriliminin yaşandığı bir dönemde gerçekleşmesine vurgu yapıldı.

Görüşmenin, Orta Doğu'da "daha geniş bir çatışmanın yaşanabileceğine" dair endişelerin ardından kayıtlara geçeceği notu paylaşıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu