banner4
28.02.2022, 21:32

OLABİLİRMİ?

Rusya-Ukrayna Savaşının 28 Şubat 2022 tarihi itibariyle yani 5. gününde, gündem, daha doğrusu taktikler ve tahrikler her geçen gün yeni boyutlara ulaşıyor.

1- Bu savaş “geliyorum” diye bağırarak geldi. Putin son 2 ay içerisinde sınıra 150.000 asker yığdı. (ki bu sayı resmî açıklamanın daha üzerinde olduğu anlaşılıyor). ABD’de de habire tarih veriyordu Rusya Ukrayna’ya şu gün girecek bugün girecek diye. Hiç düşündük mü ABD, AB ve NATO bu savaşın olmasını neden bu kadar çok istedi? 

2- Eski bir istihbaratçı, tecrübeli ve kararlı bir lider denilen Putin bu savaşı başlatırken ve geldiğimiz noktada volümü habire artırırken hiç hesap kitap yapmadımı yani? Mümkünmü?

3- Gelinen noktada, Ukrayna hiç kimsenin beklemediği kadar bir direnç gösterdi. Tabi bu görünen haliyle bir durum ve yorum. Peki Rusya bunu baştan varsayamadı mı? İstihbaratı, uzaydan izleme imkanları ve teknik kabiliyetleri üst düzey denilen Rusya’nın, hele girip bir bakalım diyerek Ukrayna’ya dalmış olması mümkünmü? O halde bu bir danışıklı dövüş olabilirmi? Ve içeride yani Ukrayna’da bu direnişi çekip çeviren hangi ülkenin hangi derin yapılarıdır? Hiç düşündük mü?

4- Bir komedyendi, Başkan oldu, şimdi de kahraman oluyor denilen Zelenski, gerçekten kahraman mı yoksa geçici bir dönem için kahraman mı yapılıyor? Düşünmek lazım, Öyleyse neden?

5- AB bugün bir açıklama yapıyor ve diyorki, “AB tarihinde ilk kez AB üyesi olmayan bir ülkeye (yani Ukrayna’ya) savaş araç gereç ve mühimmatı için önemli bir bütçe ayırdık”. İlginç değil mi?

6- Bu saatten sonra Putin pardon deyip geri çekilerek içeride ve dışarıda bitmeyi göze alamayacağına ve bunu da en başta hesaplamış olması gerekeceğine göre, aralarında yine anlaşarak bir oyun oynayan ABD, Çin, İngiltere ve Rusya’nın oyunları kaç perde olabilir? Ve nihai hedefleri nedir?

7- Dün ABD başkanı Bıden elimizde 2 seçenek var diyor: ekonomik ambargolar yada 3. Dünya Savaşı. Yani dünya kamuoyunu hazırlıyor küreselciler, anlamak ve uyanık olmak lazım.

8- Yakın tarihe kadar, Ukrayna’ya Rusya’ya karşı dik dur yanındayız diyen ABD, AB ve NATO bugüne kadar Ukrayna için savaşmayacağız vs derken, bugün savaşabileceklerini mırıldanmaya başladılar. Diğer konularda aylar içinde karar alamayan bu güçler şimdi nasıl oldu da 4-5 gün içinde hızlıca karar aldılar?

9- İster AB, ister ABD ve isterse NATO yani hangisi olursa olsun bu savaşta bir taraf olurlarsa yani Ukrayna’ya fiili destek verirlerse, ülkemizin bu işe bulaşmaması ne kadar mümkün olabilecek? O halde Türkiye’nin şu ana kadar izlediği akıllı politikalardan rahatsız olan ve Türkiye’yi mesela NATO bünyesinde savaşa sokarak, daha sonra da yavaşça kendileri ortadan kaybolup bizi Rusya’yla karşı karşıya bir savaş halinde bırakarak asıl hedeflerine ulaşmak istiyor olabilir mi bu haçlılar?

10- Daha birkaç yıl önce, Suriye’deki mücadelelerimizde, orası NATO toprakları değil diyerek kıvırtan NATO, bugün Ukrayna NATO topraklarımıdırki bu kadar hevesli savaşmaya. Yakın tarihlerde pkk, deaş, 15 Temmuz vs ile bir türlü başımızı belaya sokamayan NATO’nun, bizim başımızı belaya sokmak için yeni taktikleri Ukrayna Savaşı olabilirmi? 

11- Çin’in uzaktan sessiz ve derinden, olayları renk vermeden izlemesini hayra alamet görmüyorum. Hele ortalık biraz daha kızışsın da ben de o karışıklıkta Tayvan’a girerim, Doğu Türkistan’ı da iyice hallederim diye uygun zamanı bekliyor olabilirmi?

12- ABD’yi süper güç yapan, 2. Dünya Savaşında uzun süre taraf olmadan izleyip daha sonra savaşa dahil olarak, Almanlara karşı özellikle İngilizlere verdiği destek ve en nihayet Japonya’ya 2 tane atom bombası atarak olaya nokta koyması olmuştu. Yoksa küreselciler, süper güç yapmak istedikleri Çin’e şimdi benzeri bir rol verdiler de zamanını mı bekliyorlar?

13- Ya Hindistan? O da Pakistan’a gözünü dikmiş Keşmir’i yiyebileceği uygun konjonktürü bekliyor olmalı maalesef. Benim kanaatim Hindistan, Keşmir’in verilmesi kaydıyla ABD’nin yancılığına razı.

14-  Bu oyun sahnelenmeye başlanmadan önce, 2. Dünya Savaşının hemen bitiminde yapılan ve dünyanın paylaşıldığı Yalta Konferansı gibi bir “paylaşma toplantısı” yapılıp, oyun perde perde sahnelenmeye başlanılmış olabilirmi? Ve bu oyun kaç perde acaba?

15- Burada harcanmak istenen hedef ülke sadece bizim ülkemizmi? Yoksa mesela bölgemizde bizimle birlikte, İran, Azerbaycan, uzak doğuda Tayvan, diğer tarafta Pakistan, Amerika’da Venezuela gibi ülkeler de varmı?

16- Henüz anlayamadığım diğer bir husus da, bu oyunda Rusya başroldekilerden birisi mi yoksa sofrada meze edileceklerden birisimi? 

Küreselciler denilen zalim egemenlerin kurduğu tezgah bakalım dünyayı nerelere sürükleyecek?

Olayları gösterildiği gibi düz okumak yerine, cambaza bak taktiği olabileceğini düşünerek okumak bizi daha gerçekçi değerlendirmelere, tahlillere ve bunların neticesi sair tedbirler almaya götürecektir.

Geleceği Allah bilir elbetteki ama, gidişat pek de hayra alamet değil ve bir patlarsa tam patlayacak herşey. Ancak kimler ne planlarsa planlasın, hangi tuzakları kurarlarsa kursun, asıl planları yapan ve tuzakları kuran Cenab-ı Allah olduğundan, kulun gayreti ve duasıyla Allah’ın dediği olacaktır. Anlayana..

Önce Allah’a, sonra Devletimize, devletimizin rahmani kurmay aklına ve milletimizin ferasetine güvenerek, tedbiri ve gayreti de elden bırakmadan olayları okumaya, izlemeye ve anlamaya çalışıyoruz.

Ve inanıyoruz ki, her ne olursa olsun kaderin sevki ile bu asır bizim asrımız olacaktır inşallah..

Yorumlar (0)
12
az bulutlu