banner4
23.12.2023, 23:01

DÜNYADA HIZLA YENİ DENGELER KURULUYOR

İsrail’e giden gemilerin güvenliğini sağlamak için uluslararası deniz gücü kuracağını açıklayan ABD’nin, ülkelerden istediği savaş gemisi ve personeli talebine, önceki gün evet diyen ülkelerden İspanya, İtalya, Fransa bugün vazgeçtiklerini, vermeyeceklerini açıklamışlar.  

Bugün de ABD ve Almanya, İsrail’den gelebilecek mültecileri ülkelerine almama kararı almışlar. Eee hani İsrail kazanıyordu(!), ne oldu?  

Helal olsun Hamas’a, tüm tecrite ve yalnızlığına rağmen, İsrail’in fasa fiso olduğunu dünyaya gösterdiler ve İman Teknolojiyi yendi. 

Daha bir ay önce israile gidip Telaviv’de Netenyahu’yla güya güç gösterisi yapan ve mağdur kardeşleri oynayan Bıden da, ben buraya sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil aynı zamanda bir yahudi olarak geldim diye Telaviv’de artistlik yapan Blinken da uluslararası camiada ve BM’de yalnız kalınca çark ettiler. 

ABD dünyada iyice rezil oldu ve yalnızlaştı. Tüm dünyada ABD’nin zalimliği de, gücünün kalmadığında açıktan ve sesli konuşulmaya başlandı. 

Bu iyi oldu da, bu kez Çin süper güç olmak yolunda adımlarını büyüttü ve hızlandırdı. 

Dün, Çin devlet başkanı Chi Jinping Beyaz Saray’da Biden’a Tayvan’ı sınırlarımıza katacağız da tarihi belli değil ve umarım kansız olur diye laf olsun diye söylemedi herhalde. Konjonktürü yakaladı, yapıştırdı. 

Çin’in süper güçlüğe koşarak ilerlediği bu konjonktürde Doğu Türkistan ne olacak, bilemiyorum. Allah yardımcıları olsun demekten başka bir somut çıkış yolu maalesef zor gibi şimdilik.

Biz devam edelim: 2 gün geçmeden Kuzey Irak’ta askerimize saldırılar oldu. Yapan kim ABD piyonu taşnak ermeni pkk teröristleri.

Çok kritik günler yaşıyoruz, hem biz hem dünya. Türkiye şu anda Kuzey Irak’ta ve Suriye’de sadece pkk ile değil aynı zamanda ABD ile savaşıyor, hatta paralı askerler de var orada. Bunu unutmayın. 

Bugün ilginç bir açıklama vardı: ABD Dışişleri Bakanlığı eski danışmanlarından Vali Reza Nasr: “Terör örgütü PKK/YPG’de Suriyelilerden daha fazla Amerikalılar var. Türkiye için büyük sorun." İlginç değilmi? 

Ancak, tarihi şanlı zaferlerle dolu Muhammed’in Ordusu Mehmetçik yani er’inden en üst rütbeli komutanına kadar bu memleketin yiğit, fedakar ve cengaver evlatları, Allah’ın izniyle Kuzey Irak’ta da, Suriye’de de mührünü vuracaktır. 

Önümüzdeki 10 yıl çok şeylere gebe: Yeni ülkeler, yeni sınırlar, yeni kutuplaşmalar, yeni oluşumlar ve yeni güçler. 

Umarım ve dua ediyorumki, Türkiye’miz de önemli bir köşebaşı tutar ve en azından bölgesel tek güç olur bu sürecin sonunda. 

Sonra da inşallah içerideki kravatlı ve maaşlı hainlere sıra gelir, gelmelidir.

Yine, Hani belki de “Misak-ı Milli”; neden olmasın?  

Kayıtsız, şartsız devletimizin her daim yanındayız.

Yorumlar (4)
Musa ARI 5 ay önce
Neden olmsain. İnşAllah. Saygılar sunuyorum Sayın Müsteşarim.
Mehmet Kurnaz 5 ay önce
İnşAllah hemfikiriz kardeşim.
Eyüpsultan hizmetkarı 5 ay önce
Kıymetli mehmet şahin abim
Kalemine sağlık
Hak gelecek
Batıl zail olacak
Kıymetli abim
Üst aklın oyununu
Üstün akılla bozarak dünya siyonizminin bütün senaryo ve oyunlarını milli şuur ve birlik beraberlikle iç ve dış düşmanlara rağmen ilahi kelimetullah sancağını kıyametin sonuna kadar mazlumun yanında zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz
Rabbime Emanet olun
Recep KOÇER. 5 ay önce
Bu güzel dileklerinize Müsteşarım bende yürekten Amiiin...Diyorum. İnşaAllah; Türkiyemiz ayagindaki prangalardan kurtulur hak ettiği yere bir an önce gelir. Sizinde belirttiğiniz gibi ; Vatan , Millet, Devlet, Bayrak , Atatürk, Din ve iman gibi kutsallarin arkasına saklanarak ülkemizin geri bırakılmasında rol oynayan perde gerisinde duran kravatlı oyuncuların maskelerini düşürme zamanınin geldiğini düşünüyorum. Yeterki gölge etmesinler . Üstünlerin hukuku değil ; Hukukun üstünlüğü uygulanırsa ülkemiz hızla yükselişe geçecegine inanıyorum. 19. ve 20. Yüz yılı savaşlar ve iç kavgalarla harcadık , insaAllah 21. Yüz yılı iskalamayiz. Ülkemizin önünde bir çok tarihi fırsatlar durmaktadır. Üç kitanin kesişme noktası Türkiyemiz bunu fazlasıyla hak ediyor. Selamla sağlıcakla kalın.
12
az bulutlu