Son Dakika
banner1

Japonya'da gizemli virüs hızla yayılıyor! 21 kişi hayatını kaybetti

Japonya'da uzmanlar, nadir ancak tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun rekor bir hızla yayıldığına dair uyarıda bulundu. Ülkede görülen bakteri, 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

SAĞLIK 17.03.2024, 12:19
Japonya'da gizemli virüs hızla yayılıyor! 21 kişi hayatını kaybetti



     

Japonya'da görülen ve son derece ölümcül olabilen gizemli bir virüs hakkında uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, hastalığın semptomları ve yayılma hızı konusunda endişeler dile getirildi. Ülkede nadir görülen ancak hızla yayılan bu bakteriyel enfeksiyonun özellikle 50 yaşın altındaki kişilerde daha fazla ölüme neden olduğu belirtiliyor.

Dünyada hızla yayılan zombi virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Zombi virüsü nasıl bulaşır? Zombi virüsü tedavisi var mı? Türkiye'de görüldü mü?Dünyada hızla yayılan zombi virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Zombi virüsü nasıl bulaşır? Zombi virüsü tedavisi var mı? Türkiye'de görüldü mü?
Sağlık
 378 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID), enfeksiyonun yayılma mekanizmaları hakkında henüz tam olarak anlaşılamadığını ifade etti. Geçici rakamlara göre, geçen yıl 941 STSS vakası rapor edilirken, 2024'ün ilk iki ayında 378 yeni vaka tespit edildiği açıklandı. Bu gizemli virüsün yayılmasında koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesinin etkili olabileceği düşünülüyor.


Japonya'da gizemli virüs hızla yayılıyor! 21 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELER?


Hastalığın semptomları arasında boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi belirtiler bulunuyor. Bu vakaların yaklaşık yüzde 30'unun ölümcül olduğu vurgulanırken, yetkililer, hastalığın ciddiyetini ve yayılma hızını azaltmak için tedbirler alınması gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu