Son Dakika
banner1

Turgut Altınok'un ablasından açıklama! Kirli oyunu ifşa etti

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok'un ablası Günaydın Altınok, bazı medya organlarında yer alan haberleri yalanladı.

POLİTİKA 24.03.2024, 22:19
Turgut Altınok'un ablasından açıklama! Kirli oyunu ifşa etti

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok'un ablası Günaydın Altınok, Cumhiriyet Gezetesi'nden Barış Terkoğlu ile yaptığı röportajdaki sözlerinin çarpıtıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, ''Müvekkil görüşme esnasında kardeşi Sayın Turgut ALTINOK'un beyanlarına aykırı hiçbir açıklamada bulunmamış olmasına rağmen; haber içeriğinin değer kazanması amaçlanarak müvekkilin sarf ettiği sözler çarpıtılarak yazılmıştır.'' denildi.

Günaydın Altınok ayırca 'Turgut Altınok mal varlığını eksik açıkladı' şeklinde bir açıklamasının olmadığını belirtti.



Günaydın Altınok'un avukatı aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

MESNETSİZ İDDİALAR...

Bilindiği üzere AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve müvekkil Sayın
Günaydın ALTINOK ALTINEL'in kardeşi Sayın Turgut ALTINOK'un mal varlığı bir süredir
mesnetsiz iddialarla kamuoyunun gündeminde yer almaktadır. Basında genişçe yer bulan bu konuya ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nden Barış TERKOĞLU müvekkile ulaşmış ve aralarındaki görüşme 21.03.2024 tarihinde, ''Herkes malvarlığını merak ediyordu: Turgut ALTINOK’un kardeşi Cumhuriyet’e konuştu'' başlığı ile haberleştirilmiştir.

MAHALLE BASKISI ALTINDA ADAY OLAN KARDEŞİ YIPRATILMAK İSTENİYOR

Müvekkil görüşme esnasında kardeşi Sayın Turgut ALTINOK'un beyanlarına aykırı hiçbir
açıklamada bulunmamış olmasına rağmen; haber içeriğinin değer kazanması amaçlanarak müvekkilin sarf ettiği sözler çarpıtılarak yazılmıştır. Müvekkil, 11 kardeş olduklarını, tüm mal varlıklarının atalarından miras kaldığını, neden bu kadar gündem yaratıldığını anlamlandıramadığını, bu sürecin mesnetsiz iddialarla ve bir mahalle baskısı altında, aday olan kardeşi başta olmak üzere bütün aileyi psikolojik olarak yıprattığını ifade etmiştir.



'BÖYLE BİR SÖYLEMDE BULUNMADI'

Birçok haber sitesinde ''mal varlığını eksik açıkladı'' başlığı ile müvekkille yapılan görüşme haberleştirilmiştir. Ancak müvekkil tarafından böyle bir söylemde bulunulmamıştır. Sayın Turgut ALTINOK'un mal varlığını eksik açıkladığı, aslında daha fazla mal varlığının bulunduğu yönünde ifadelere yer verilmesi hukuken ve ahlaken kabul edilebilir değildir. Basın, kamu yararı işlevini yerine getirirken haberin gerçek ve güncel olması, haberin  kamuoyunu ilgilendirmesi, özle biçim arasındaki dengenin gözetilmesi ve objektif olması gibi kriterlere uygun davranmalıdır. Bu şartlardan herhangi birinin gerçekleşmemesi, haber verme hakkının varlığını ortadan kaldıracak ve kişilerin korunan haklarına saldırı teşkil edecektir.

HUKUK KURALLARI İHLAL EDİLMİŞTİR

Anılan haberde, müvekkil tarafından sarf edilmeyen sözler 'haberin gerçek olması' ilkesine aykırı olacak şekilde yayınlanmıştır. Böylelikle haber verme hakkına ilişkin hukuka uygunluk kuralları ihlal edilmiştir.

Sonuç olarak; müvekkilin sözlerinin çarpıtıldığını ve kendisinin sarf etmediği sözlere yer
verildiğini ve bu konunun tamamen şahısların söylemlerinin doğruluğundan ziyade siyasi
çıkar ve amaç güdülerek gerçekleştirildiğini ve bu durumun basın özgürlüğü sınırları
dahilinde kabul edilemeyeceğini, kamuoyunun bilgisine ve takdirine saygıyla sunuyoruz

Yorumlar (0)
12
az bulutlu