Son Dakika
banner1

Kılıçdaroğlu'ndan beyin yakan sözler.. HDP beni, PKK Erdoğan'ı destekliyor

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu dinleyenlerin ağzını açık bırakan bir açıklama yaptı.

POLİTİKA 10.05.2023, 09:38
Kılıçdaroğlu'ndan beyin yakan sözler.. HDP beni, PKK Erdoğan'ı destekliyor


NTV ekranlarına çıkıp canlı yayında soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, HDP'nin desteğinden son dereme memnun olduğunu belirtti.
Spikerin Kandil'de size desteğini açıkladı, bundan da memnun musunuz? şeklinde bir soru yöneltti.
Soruya; HDP'nin kendilerini desteklediğini Kandil'in ise Cumhur İttifakını desteklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kandil yani törör örgütü bizi desteklemiyor. Onlar Erdoğan'ı destekliyor. Kandil'e bizi desteklediğini Cumhur ittifakı söyletiyor. Maksatları bize zarar verdirmek. Terör örgütünün desteklediği hem siyasi hem de oy olarak bize zarar verecekken niçin bize destek verdiğini açıklasın. Bu tamamen Erdoğan'ın tezgahı" dedi.

"ASLINDA BU 'KARŞI TARAFI DESTEKLİYORUM' DEMEKTİR"

Terör örgütü PKK'nın yönetim kadrosunun kendisine destek mesajı yolladığı iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, "Kandil'den Millet İttifakı'nı desteklemeye yönelik bir açıklama kimin işine yarar? Bizi mi destekliyorlar, onları mı destekliyorlar? Akıl var, mantık var. Terör örgütü kalkıp da ben seni destekliyorum diyorsa aslında bu karşı tarafı destekliyorum demektir." dedi.

"ONLAR MI VATANSEVER BEN Mİ?"

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Terör örgütünün adını niye seslendirmiyorsun?' diyorlar. Açın MSB'nin, TSK'nın sitesini, bölücü terör örgütü ifadesini kullanırlar. Bunlar kendi çocuklarını paralı askere gönderdiler, ben göndermedim. Şimdi onlar mı vatansever ben mi? Suriye'de 34 askerimiz şehit edildi, Putin'in kapısında nefes aldı. Yahu şehit edilen bizim askerlerimiz, senin orada ne işin var? Gitti, koridorda bekletti, kronometreyi çalıştırdı. Hani dünya lideriydin! Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana "Arap dünyasına karışmayın" denmiştir. Ortadoğu bir bataklık. Söyledik, uyardık, yapma dedik. Büyük Ortadoğu'nun eşbaşkanıyım dedi. Buyur başkan, ne yapıyorsun sen! Düne kadar hakaret ettikleri adamların kapısına gittiler para dilenmeye. Türkiye'yi dilenci durumuna düşürmeye kimin hakkı var?"


HDP DESTEĞİNDEN ÇOK MEMNUNUM

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin desteğine ilişkin soruyu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "HDP'nin de dahil olduğu bir ittifak var, o ittifakın bütün bileşenleri bize destek oluyorlar. Biz bu destekten memnunuz" dedi. Kılıçdaroğlu, HDP'ye verilmiş bir sözleri olmadığını belirtti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "HDP'nin de dahil olduğu bir ittifak var, o ittifakın bütün bileşenleri bize destek oluyorlar. Biz bu destekten memnunuz. 'Şu bize destek vermesin, o bize destek versin' öyle bir şey yok. Herkesin oyunu istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, HDP'ye verilmiş bir sözleri olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Kimseye bir söz falan, bizim dışımızda bir partiye size şu sözü veriyoruz deme şansımız yok. Herhangi bir ödün vermek ya da sizin talebinizi aynen kabul ediyoruz gibi bir tablo hiç olmadı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu