Son Dakika
banner1

İşte FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kullandığı siyasetciler

İşte FETÖ’nün kullandığı siyasetçiler.. SABAH, Fetullahçı Terör Örgütü'nün siyaseti dizayn edebilmek için 2013 yılında kurduğu Siyaset Mahrem Yapılanmasının bilinmeyenlerini açıklıyor.

POLİTİKA 23.03.2024, 21:44
İşte FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kullandığı siyasetciler

GERGERLİOĞLU VE TANRIKULU'NU KULLANDILAR…
Mahrem yapılanmanın, 7 Haziran 2015 seçimlerinde FETÖ terör örgütünün tüm bileşenleri olarak HDP'li Selahattin Demirtaş'a oy verilmesi kararını Fetullah Gülen'e onaylattırılması sürecini organize etti.  O dönem HDP Milletvekili olan DEM Parti milletvekili Ömer Faruk Gergeroğlu ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile sürekli temasta kalınarak hükümete karşı yönlendirme yaptırıldığı saptandı…
Bunların dışında kullandıkları başka bir isim Mahmut Tanal’dı..
Bu isimlerin dışında bir de kendilerini saklayan geri planda siyaseti yönlendiren isimler var. Son dönemde özellikle CHP genel merkezinde çok sayıda Kripto FETÖ’cü bulunuyordu..

2 İDRİS'E DE PARTİ KURDURTTULAR

FETÖ'nün Siyaset Mahrem Yapılanmasının Türkiye'de AK Parti'ye karşı yeni parti kurulması yönünde faaliyetler yürütüldüğü belirlenirken, bunlardan en dikkat çekeni 2015'te Ak Parti'den istifa ederek 'Milad' isimli parti kuran eski bakan İdris Naim Şahin oldu. Yapılanmanın bir diğer önem verdiği ve kullandığı isimlerden bir tanesi de eski milletvekili İdris Bal'dı.

17-25 Aralık darbe girişiminden kısa bir süre önce Ak Parti'den istifa eden Bal da tıpkı İdris Naim Şahin gibi FETÖ Siyaset yapılanmasının talimatlarıyla "Demokratik Gelişim Partisi" adı altında parti kurdu. Toplumda herhangi bir karşılığı olmadığı ortaya çıkınca Şahin gibi Bal da kendi kurduğu partiden istifa etmek zorunda kaldı. Bir diğer talimatla vekillikten istifa eden isim de eski futbolcu Hakan Şükür'dü. Şükür de tıpkı iki İdris gibi talimatla Ak Parti'den istifa eden isimler arasında yer aldı.

İŞTE TALİMATLA İSTİFA EDEN O VEKİLLER
İşte talimatla istifa eden o isimler: İzmir milletvekili Ertuğrul Günay, Ankara milletvekili Haluk Özdalga, İzmir milletvekili Erdal Kalkan, Burdur milletvekili Hasan Hami Yıldırım, İstanbul milletvekili Muhammet Çetin, İzmir milletvekili İlhan İşbilen, Kayseri milletvekili Ahmet Öksüz Kaya.

PRENSLERİ AYKAN ERDEMİR'Dİ
FETÖ'nün Siyaset yapılanmasının eski Adalet Bakanı ve son olarak CHP'nin aday göstermesi sayesinde milletvekili seçilen Deva Partili Sadullah Ergin'le de irtibatlı olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı. Yapılanmanın en değer verdiği isimlerden bir tanesi de CHP sıralarından milletvekili yapılan Aykan Erdemir oldu.
Erdemir, 17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ'cü savcı ve emniyet müdürlerince oluşturulan sahte belgeleri ABD'ye götüren isimlerin başında geliyor. Erdemir, halen Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet ettiği öğrenilirken, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı bulunuyor.

FETÖ'CÜ MÜDÜRLERE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUN TALİMATI..

FETÖ'nün Siyaset yapılanmasının direktifleri doğrultusunda 2015 genel seçimlerinde o dönem tutuklu olarak kurdukları kumpas davalarında yargılanan FETÖ'cü eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı, Yurt Atayün, Serdar Güldalı, Halil Seyfi, Ertan Erçıktı, Metin Canbay ve Serdar Bayraktutan gibi milletvekili aday adayı olmuş ancak seçilememişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu