Son Dakika
banner1

Eski ortaklar birbirine girdi: 'Ahlaksız', 'tipi tip', 'Apo seviciler'!

Kuruluşundan bu yana ilk kez seçimlere müstakil girmeye hazırlanan İYİ Parti ile 'eski ortak' CHP arasındaki restleşmeler hakarete varmaya başladı. Seçime 6 gün kala İYİ Parti ile CHP arasındaki gerilim en üst düzeye ulaştı.

POLİTİKA 25.03.2024, 20:18
Eski ortaklar birbirine girdi: 'Ahlaksız', 'tipi tip', 'Apo seviciler'!

Yerel seçimler için son haftaya girilirken eski ittifak ortakları İyi Parti ile CHP arasındaki gerilim tırmanıyor. 31 Mart’ta seçime ayrı adaylarla girecek olan iki partide karşılıklı restleşmeler sürüyor. İyi Parti’de üst düzey isimlerden CHP’ye yönelik yaylım ateşi yükseliyor.

İYİ Parti oylarına göz diken CHP kurmaylarına İYİ Parti yetkililerinden sert karşılık geliyor. CHP’nin terör uzantısı DEM Parti ile ittifakına vurgu yapan İYİ Partililer, ağır ifadeler kullanmaktan çekinmiyor. Son olarak Meral Akşener’in siyasi ahlak söylemiyle gerekleştirdiği yaylım ateşi, İYİ Parti - CHP savaşını zirveye taşıdı.

VURAL’DAN İMAMOĞLU’NA: HADİ BAŞKA KAPIYA!

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. İyi Parti’ye operasyon yapıldığını söyleyen Vural, İmamoğlu’nun koltuk sevdasının Türkiye’den büyük olduğunu belirtti.

İmamoğlu’na “Başka kapıya” diyerek yolu gösteren Vural, İYİ Parti seçmeninin DEM Partili işbirliğine asla oy vermeyeceğinin altını çizdi. “İYİ Partiye operasyon yaparken particilik yapan sensin.” diyen Oktay Vural, “Senin partin, senin gönül bağın DEM sana, bizim partimiz İYİ Parti, milli siyasetimiz bize, milletimize.” diye konuştu.

ÖZTÜRK’TEN ÖZEL’E: ULAN TİPİ TİP!

İYİ Parti’den CHP’ye bir salvo da parlamentodan geldi. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, CHP lideri Özgür Özel’in, İYİ Parti seçmeninin CHP’ye oy vermemesi durumunda AK Parti’nin kazanacağı iddiasına tepki gösterdi.

CHP’li Özgür Özel’e “Ulan tipi tip” diye seslendiği konuşmasında Öztürk,  “Yıllardır sizin zihniyetiniz sayesinde bunlar iktidarda kalıyor. Madem öyle çek adayını da biz kazanalım.” ifadesini kullandı. 

CHP’Lİ VEKİLE AYNEN KARŞILIK

Yasin Öztürk’ün sert çıkışına CHP kanadından cevap geldi.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Sizi temiz bir üslup ile konuşmaya davet ediyorum. Cumhuriyetin kurucusu olan partimizin Genel Başkanı Özgür Özel için kullanmış olduğunuz seviyesiz sözleri size iade ediyorum.” dedi.

Vitesi düşürmeyen İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, bir sert karşılık da Şeref Arpacı’ya verdi.

“Apo sevicileriyle iş tutan bugünkü CHP, belediye başkanlıkları uğruna sapkınlaşmıştır” diyen Öztürk, “Atatürk üzerinden siyaset dersi almak istersen önce DEM’lenmeyi bırakacaksınız” sözlerini sarf etti.

Özgür Özel’e daha önce de “tipi tip” diye hitap edildiğini hatırlatan Öztürk, “Genel başkanına bu hitabı yapan ilk ben değilim. Gerçi siyasi hafızan tazedir senin, Daha dün tombaladan çıkmıştın pardon.” dedi. 

AKŞENER’DEN YAVAŞ’A: SİYASİ AHLAKSIZ!

İYİ Parti-CHP geriliminde gediği taşa ise Genel Başkan Meral Akşener koydu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara’da İYİ Parti’den istifa eden birçok üst düzey ismin kendisiyle beraber CHP için çalıştığını ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a çıkıştı.

Akşener, Yavaş’ı “siyasi ahlaksızlıkla” suçladı.

İYİ Parti lideri Akşener, “Diğerleri anlamaz ama bu söyleyeceğimi Mansur Yavaş ve etrafındaki tayfa anlayacaktır. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz. Allah şahittir, vallahi, billahi, tallahi ben de unutmayacağım.” diye konuştu.

Yavaş’ı bombalayan Akşener, şunları söyledi:

“İyilik yap kötülük bul. Böyle bir sistemden hayır çıkmaz. Bunlar bizim için yeni tecrübeler. İnsanlara güvenip onlar için fedakarlık yapıp karşılık olarak siyasi ahlaksızlık görüyorsanız eğer oraya bir mim koyacaksınız.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu