Son Dakika
banner1

Erdoğan’dan flaş Akşener hamlesi! Bunu hiç kimse beklemiyordu

Kurultay kararı alan ve aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e, MHP lideri Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “Partinizin başında kalın, ayrılmayın” dediği ileri sürüldü.

POLİTİKA 12.04.2024, 12:49
Erdoğan’dan flaş Akşener hamlesi! Bunu hiç kimse beklemiyordu

İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e ‘genel başkanlığı bırakmaması gerektiğini’ söyledi. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Erdoğan’ın telefonla bayramlaştığı parti genel başkanları arasında Meral Akşener de vardı. Akşener ile Erdoğan arasındaki görüşmede karşılıklı bayramlaşmanın ardından konu İYİ Parti’nin kurultayına geldi. Erdoğan’ın kurultayda Akşener’in aday olmama kararını da kısaca değerlendirdiği öğrenildi.


 

İYİ Partililerin de haberdar olduğu bu değerlendirme sırasında Erdoğan, Akşener’e genel başkanlığa aday olmama kararı için “Bırakmamanız daha isabetli olabilir” dediği ileri sürüldü. Parti kaynakları da görüşmenin içeriğine dair bilgileri doğrularken, Akşener’in cevabı hakkında yorum yapmak istemedi.


 

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaretinde açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Akşener’in partisinin başında kalması gerektiğini’ söylemişti. İYİ Partililerin aday olmayacağını açıklayan Akşener'i kararından vazgeçirmesi gerektiğini savunan Büyük Birlik Genel Başkanı Destici de "O kadrolara düşen 'sizi bırakmıyoruz' denmesidir" diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu