Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un yönetimi yarı zamanlı olmaz

AK Parti yerel seçim hazırlıkları kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

POLİTİKA 29.03.2024, 15:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un yönetimi yarı zamanlı olmaz


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşma yaptı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Sözlerimin hemen başında, bugün ebediyete intikal eden, Osman Karahasan'a Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Artık sonuna doğru yaklaştığımız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbimden bizi bayrama da eriştirmesini diliyorum.

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde Sultanbeyli cumhurbaşkanlığında yüzde 67 oy oranıyla destek verdi. Sultanbeyli'yle bizim aramızdaki gönül bağı çok eskidir.

İnsanlarının inançlarından dolayı taciz edildiği Sultanbeyli vakur duruşuyla bu badireleri geride bıraktı. Bizim hikayemizde Sultanbeyli'nin durumuyla farklı değil.

PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerini üstümüze salanlara teslim olmadığımız için sınandık. Mazlumlara her türlü yardımı yaptığımız için mimlendik. Milletimizden aldığımız güçle bunları aştık.

Şehri yönetmesi gerekenler başka işlerle uğraştıkları için devraldıkları yatırımları bile yürütemediler. İBB Başkanı'nın Sultanbeyli'ye en ufak bir yatırımı oldu mu? Ulaşımıyla, çevresiyle, depreme hazırlığıyla İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Ya büyükelçilerle Sarıyer'de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi?

Ya İstanbul'a aşkla bağlınısız, ya da gönlünüzde başka hesaplar var. Bu şehir kimsenin atlama taşı haline getirilemez. İstanbul'a böyle bir zulüm yapılmasına rıza gösteremeyiz. Vicdanımız el vermez. Bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın vebali üzerimizdeyken bu yaşananlara sessiz kalamayız. Bunun için 'Sadece İstanbul' diyoruz.

Bu şehrin ihtiyacı elbette çoktur. Ama İstanbul'un birinci önceliği depreme hazırlıktır. Bu dönemde herhangi bir icraat gördünüz mü? Çünkü depreme hazırlık için ayrılan kaynaklar bavul bavul dolar oldu. Bunlar DEM'le pazarlıkta harcandı.

Buraya gelirken Emniyete sordum. Şu anda alanda 40 bin kişi var. Bilim insanları ergün İstanbul'u depreme hazırlayın diye ikaz ediyor. İşte biz afet bölgelerindeki çalışmalarıyla gayret gösteren Murat Kurum kardeşimizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirledik.

Önümüzdeki 5 yılda İstanbul'daki yapılar dönüşecek. 650 bin konutun dönüşümünü 5 yıl gibi kısa zaman içerisinde tamamlayacak. istanbul'un ikinci gündemi trafiktir. Buraya doğru dürüst otobüs gelmiyor. Otobüsler yanıyor. Tüm bunlara karşı, inşallah otobüslerimiz, metrobüsler olarak yeni bir döneme geçecek. Mevcut yönetim bizlerden devraldığı metroları dahi yapamadığı için şehir adeta kilitlendi.

Sancaktepe'de metro inşaatı yaptık. Mevcut yönetim geldi orayı toprakla doldurdu. Yahu sen nasıl belediye başkanısın. İstanbul tam bir çile şehri haline geldi. Bizim dönemimizde başlayan metro hattını ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu