Son Dakika
banner1

Çavuşoğlu: Afganistan'daki tüm taraflarla temaslarımız sürüyor

İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki tüm taraflarla temaslarının sürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, Kabil Büyükelçiliğinin faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Türk vatandaşlarına çağrıda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Kabil Büyükelçiliği ve konsolosluk çağrı merkezi aracılığı ile kendilerine ulaşabileceklerini ifade etti

POLİTİKA 15.08.2021, 18:20
Çavuşoğlu: Afganistan'daki tüm taraflarla temaslarımız sürüyor

İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki son duruma ilişkin açıklamalar yaptı. Afganistan'daki tüm taraflarla temaslarının sürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, Kabil Büyükelçiliğinin faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

AFGANİSTAN'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

Afganistan'da bulunan Türk vatandaşlarına çağrıda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Kabil Büyükelçiliği ve konsolosluk çağrı merkezi aracılığı ile kendilerine ulaşabileceklerini ifade etti.


Bakan Çavuşoğlu şu açıklamayı yaptı:

"Afganistan'daki firmalarımızın sahip ve yöneticilerine de tek tek ulaştık. Çatışma bölgelerinde bulunmamaları yönünde uyarılarımızı yapmıştık. Bugün de Afganistan'dan ayrılmak isteyenlere yönelik bir duyuruda bulunduk. Büyükelçiliğimize ve konsolosluk çağrı merkezimize gelen talepleri topluyoruz. Afganistan'dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımız için ilgili kurumlarımızla işbirliği halinde her türlü imkanı sağlayacağız. Gerekli hazırlıklarımız da tamamlandı.

Başından beri dönmek isteyenler Türk hava Yolları'nın tarifeli uçakları ile ülkemize gelmişlerdi. Yine ülkede kalmak isteyen, Afganlarla evli ya da orada işi olan vatandaşlarımızın da güvenliği ve huzuru için Afganistan'daki makamlarla temaslarımızı devam ediyor. Zaten başından beri tüm taraflarla temaslarımız var ve bu temaslarımız da devam ediyor. Diplomatik misyonlarımız ve tüm çalışma arkadaşlarımızla ilgili gerekli tedbirleri başından beri aldık. Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Kalmak ya da gitmek isteyen vatandaşlarımız bize hem büyükelçiliğimiz hem konsolosluk çağrı merkezimizle ki 7 gün 24 saat hizmet veriyor, buralardan bize ulaşabilirler. Tüm ihtimallere karşı tüm hazırlıklarımızın olduğunu söylemek istiyorum."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu