Son Dakika
banner1

7'li koalisyonda liste krizi! Asıl kıyamet 9 Nisan'da kopacak, büyük istifalar yolda

7'li koalisyonun 4 küçük ortağına listelerini açan CHP'de ortak liste krizi yaşanıyor. CHP'li eski milletvekili ve eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, ''Partideki tüm Atatürkçülerin üstünü çizdiler. Kemal Bey'in zihniyeti maalesef bu. Teşkilatların rahatsız olduğunu biliyorum. Asıl kıyamet ayın 9'unda kopacak. Aday listeleri belirlendikten sonra CHP içinde büyük istifalar olacak' dedi.

POLİTİKA 08.04.2023, 11:36 08.04.2023, 14:09
7'li koalisyonda liste krizi! Asıl kıyamet 9 Nisan'da kopacak, büyük istifalar yolda


Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gitmeye hazırlanıyor. 14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürerken, Ankara'da partilerin genel merkezlerinde milletvekili aday listelerini oluşturmak için yoğun bir mesai var. Pazar günü saat 17'ye kadar listelerin YSK'ya verilmesi gerekiyor.

Millet İttifakı'nın 4 küçük ortağına listelerini açan CHP'de hareketli günler yaşanıyor. 4 partinin CHP'den istediği kontenjan sayısı 55'i buluyor. Görüşmelerde CHP'nin teklifine yakın bir sonucun çıkması bekleniyor. Kendi teşkilatlarının üstünü çizerek milletvekili aday listesinin önemli bölümünü DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye açan CHP'nin planı ortaya çıktı.

HANGİ PARTİ NE KADAR KONTENJAN İSTEDİ?

CHP'li eski milletvekili ve eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, 4 partinin CHP'den 55 kişilik kontenjan istediğini belirtirken şunları kaydetti;

"CHP içinde güvendiğim dostlarımdan aldığım bilgiye göre DEVA 20, Gelecek 20, Saadet 10, Demokrat Parti ise 5 kişilik kontenjan istedi. CHP ise DEVA'ya 10, Gelecek Partisi'ne 10, Saadet'e 3, Demokrat Parti'ye ise 2 kişilik kontenjan vermeyi düşünüyor. Pazarlıklar devam ediyor ancak bu sayı muhtemelen 25-30 kontenjan arasında nihayete erecek" 

"CHP NE DERSE 'TAMAM' DEMEK ZORUNDALAR"

Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'de grup kurabilmek için 20 kişilik kontenjan talebinin olduğunu belirten Mehmet Sevigen, "CHP'nin o kadar yer ayıracağını sanmıyorum. Sonuçta bu partiler zaten tek başına meclise giremeyecek olan partiler. CHP ne derse 'Tamam' demek zorunda olan partiler. 25-28 ya da 30 kontenjan verilerek bu süreç kapanır diye bekliyorum" dedi.

''ASIL KIYAMET 9'UNDA KOPACAK''

"Diğer partilere yer açmak için CHP'nin öz evlatları dışlanıyor.'' diyen Mehmet Sevigen, şu ifadeleri kullandı;

''Partideki tüm Atatürkçülerin üstünü çizdiler. Kemal Bey'in zihniyeti maalesef bu. Teşkilatların rahatsız olduğunu biliyorum. Asıl kıyamet ayın 9'unda kopacak. Aday listeleri belirlendikten sonra CHP içinde büyük istifalar olacak" 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu