Son Dakika
banner1

Afganistan'da görev yapan Türk askerleri Ankara'da böyle karşılandı

Afganistan'da görev yapan Türk askerlerini taşıyan ilk uçak Ankara'ya iniş yaptı. Milli Savunma Bakanlığı, Pakistan'dan kalkan ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan uçaktaki asklerin karşılandığı görüntüleri paylaştı.

GÜNDEM 26.08.2021, 16:22
Afganistan'da görev yapan Türk askerleri Ankara'da böyle karşılandı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan dün akşam yapılan açıklamada, çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine karar verildiği belirtildi. Bu kapsamda Afganistan'da görevli askerlerin tahliye işlemleri başlatıldı.

Aralarında Türk askerinin de bulunduğu Türk Hava Yolları'nın 345 yolcu taşıyan TK6889 sefer sayılı uçağı, Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan Türkiye'ye havalandı. Uçak saat 11.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

Bu arada, bugün İstanbul'dan kalkacak uçaklarla 2 tahliye seferi daha planlandığı, bu uçuşların talebe bağlı olduğu belirtildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI O ANLAR PAYLAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından Ankara Esenboğa Havalimanı'na inen uçakta bulunan Türk askerinin karşılanma görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntüde uçaktan inen askerlerin çiçekle karşılandığı görüldü.

Görüntü ile birlikte, "Türk Silahlı Kuvvetleri personelimizin Afganistan’dan tahliyesi devam ediyor. Askerlerimizin intikalini sağlayan ilk uçak Ankara’ya indi. Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getiren Kahraman Mehmetçiklerimizi vatan toprağında karşıladık" ifadelerine yer verildi.

 




Kaynak: superhaber.tv

Yorumlar (0)
12
az bulutlu