Son Dakika
banner1

Atatürk Havalimanı'nın terminal binaları girişimcilik merkezine dönüşüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Atatürk Havalimanı'nın terminal binaları, dönüştürülerek Terminal İstanbul Projesi kapsamında dünyanın en büyük girişimcilik merkezine dönüştürecek. Bu projeyle küresel teknoloji şirketleri ve yatırım fonları ile girişimlerin yeni buluşma adresi Atatürk Havalimanı olacak.

GENEL 16.03.2024, 17:04
Atatürk Havalimanı'nın terminal binaları girişimcilik merkezine dönüşüyor



Türkiye'nin teknoloji ve girişimcilik alanındaki en iddialı projesi olan Terminal İstanbul Projesi kapsamında Atatürk Havalimanı'nın terminal binaları dönüştürülecek.
Yeni girişimcilerin yetişeceği bir girişimci fabrikası olarak ifade edilen Terminal İstanbul, Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının büyüdüğü, somutlaştığı ve başarıya ulaştığı merkez haline dönüşecek.
138 bin 600 metrekare alanda 2 bin teknoloji firması girişimcisine hizmet edecek, her yıl onlarca etkinlik düzenleyecek kapasiteye sahip Türkiye’nin en büyük teknoparkı kurulacak.
Teknoparkta, modern çalışma ofisleri, kuluçka merkezleri, hızlandırıcı programları, ortak çalışma alanları ve AR-GE laboratuvarları gibi yenilikçi projelerin gerçekleşmesini hızlandıracak yapılar bulunacak.
Terminal İstanbul, aynı zamanda küresel teknoloji şirketleri ve yatırım fonları ile girişimlerin yeni buluşma adresi olacak. Terminal İstanbul’da girişimciliğin sadece iş dünyasıyla değil aynı zamanda toplumla bağını güçlendirecek çalışmalar yürütülecek.
Hemen yakınında yer alan Millet Bahçesi ile Terminal İstanbul, yeni bir yaşam alanı olarak, bilim ve toplumun buluşma noktası olacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu