Son Dakika
banner1

Savunma uzmanları İsrail'in bundan sonra atabileceği adımlara ağırlık veriyor

Savunma uzmanları, İsrail'in bu hafta sonu İran'ın saldırılarına yanıt verip vermeyeceği ve nasıl tepki verebileceği konusunda CNN'e konuşuyor.

DÜNYA 14.04.2024, 13:32
Savunma uzmanları İsrail'in bundan sonra atabileceği adımlara ağırlık veriyor

Savunma uzmanları şu soruya cevap arıyor.. İsrail ne yapacak?

İsrail'in ABD eski büyükelçisi Michael Oren , CNN'den Wolf Blitzer'e Cumartesi gecesi gerçekleşen saldırının ardından "kuralların değiştirilmesi gerektiğini" söyledi. 

Ören, "Bu, büyük ölçüde İran insansız hava araçlarının ve seyir füzelerinin ilk dalgasının verdiği hasarın boyutuna bağlı olacak" dedi. "Fakat her halükarda, Orta Doğu'dayız ve burada baskı ve caydırıcılık çok büyük önem taşıyor" . İsrail'in bu kadar büyük çapta bir saldırıya uğrayabileceğini ve buna anlamlı bir karşılık vermeyeceğini düşünmüyorum."

Eski İsrail ulusal güvenlik danışmanı Eyal Hulata , askeri misillemenin mevcut tek yanıt olmadığını, İran'a karşı daha fazla uluslararası yaptırımın mümkün olabileceğini söyledi.

Daha önce böyle bir şey olmamıştı. Bu İran'ın tüm çizgiyi aşması. Ancak sadece İsrail'in ne yapması gerektiğini sormak yeterli değil, aynı zamanda İran bu kadar hayal edilemez bir şey yaptığında uluslararası toplumun ne yapması gerektiğini de sormak yeterli" dedi.


Bazı bağlamlar: İran yıllardır ülke ekonomisine zarar veren bir dizi uluslararası yaptırımla karşı karşıya. Ancak bunların hükümetin İsrail'e ve Ortadoğu'ya yönelik yaklaşımını değiştirmede sınırlı etkisi oldu.

ABD, Şubat ayında İran'a, siber savaş ve drone programları da dahil olmak üzere bir dizi kötü niyetli İran girişimini hedef alan yeni yaptırımlar duyurdu.

ABD'li yetkili, Biden'ın Netanyahu'ya ABD'nin İran'a yönelik saldırı operasyonlarına katılmayacağını söylediğini söyledi

Üst düzey bir yönetim yetkilisi CNN'e verdiği demeçte, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya ABD'nin İran'a yönelik herhangi bir saldırı operasyonuna katılmayacağını açıkça ifade ettiğini söyledi.

Bu yorumlar, İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırılarının ardından iki liderin paylaştığı telefon görüşmesi sırasında aktarıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu