Son Dakika
banner1

Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni gemileri teslim edildi

Türk donanması güçüne güç katıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA adlı gemiler Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi. İşte detaylar...

BİLİM VE TEKNOLOJİ 19.01.2024, 16:04
Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni gemileri teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA'nın Türk Donanması'na teslimine ilişkin paylaşım yaptı.

Türk donanması gücüne güç katıyor! Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni gemileri teslim edildi.

İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle bugün düzenlenecek törenle TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA, Türk donanmasına teslim edilecek. Her biri farklı görevlerde kullanılacak bu platformlar, Türk Deniz Kuvvetlerinin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak." ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, TCG Derya'nın uzunluğunun 194.8, genişliğinin 24.4 metre, deplasmanının da 26 bin tondan fazla TCG İstanbul'un boyunun 113.2 metre, deplasmanının 3 bin ton, TCG Üsteğmen Arif Emekçi'nin boyunun 106.5, genişliğinin 16.8 metre, Marlin SİDA'nın uzunluğunun ise yaklaşık 15 metre olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu