Son Dakika
banner1

İngilizler KAAN "dev adım" diyerek duyurdu: F-35 yok, sorun yok

KAAN'ın ilk uçuşu tüm Türkiye'de sevinçle karşılanırken, ABD, Almanya, Çin, Yunanistan gibi ülkeler bu tarihi gelişmeyi manşetlerine taşıdı. Daha envantere katılmadan ABD yapımı F-35 ile milli muharip uçağın kıyaslamaları başladı. İngiltere merkezli askeri haber sitesi Forces, KAAN'ı "F-35 yok, sorun yok. Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı kalkış yaptı" ifadelerini kullandı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 27.02.2024, 14:12
İngilizler KAAN "dev adım" diyerek duyurdu: F-35 yok, sorun yok

Türkiye'nin savunma alanındaki hamleleri dünyada geniş yankı uyandırıyor. KAAN'ın ilk uçuşu dünyada konuşulmaya devam ediyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil milli muharip uçağın F-35'ten daha üst teknolojide olduğunu belirtirken, İngiliz Kuvvetleri Yayın Servisi BFBS'ye bağlı haber sayfası Forces KAAN'ı "F-35 yok, sorun yok" başlığıyla manşetine taşıdı.

İNGİLİZLER KAAN'I YAZDI: F-35 YOK, SORUN YOK

Haberde KAAN'ın Türk havacılık tarihi için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekildi.

Forces'in haberinde öne çıkan açıklamalar şöyle:

Türk havacılık açısından dönüm noktası niteliğindeki ilk yerli savaş uçağı KAAN savaş uçağı, Ankara yakınlarındaki Akıncı Hava Üssü'nde ilk uçuşunu tamamladı.

13 dakikalık uçuş, ülkenin hava kuvvetlerini geliştirme çabalarında dev bir adım.

Türkiye, teknolojiden altyapıya, insan kaynağından üretim kabiliyetine kadar ileri savaş uçakları üretimine yönelik değer zincirinin tamamına sahip olan birkaç ülkeden biri olmayı hedefliyor.

Türkiye, 2030'lu yıllarda Türk Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, mevcut F-16 filosunun yerine beşinci nesil bir savaş uçağını sahaya sürmeyi hedefliyor.

TRT Haber

Yorumlar (0)
12
az bulutlu