Son Dakika
banner1

Aselsan Derin Göz'ü denize indirdi

ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 12.03.2024, 12:08
Aselsan Derin Göz'ü denize indirdi

ASELSAN’ın, su altında hem askeri hem de sivil amaçla kullanılabilen, otonom hareket kabiliyetine sahip, modüler yapıdaki DERİNGÖZ’ün ilk dalışlı sistem testleri başarıyla gerçekleştirildi.

DERİNGÖZ Otonom Sualtı Aracı, sahip olduğu özellikleriyle dikkat çekiyor. DERİNGÖZ, yüksek manevra kabiliyeti, hassas navigasyon yeteneği, özelleştirilebilir görev faydalı yükleri, optik ve sonar görüntüleme teknolojileri, kablosuz haberleşme altyapısı gibi özelliklerle donatıldı.

İlk yerli otonom denizaltı.. Türkiye, “Drain Goose” askeri aracının dalış testlerinin başarısını duyurdu..

Aselsan Savunma Sanayii, mühendisleri tarafından geliştirilen  ilk Türk otonom sualtı denizaltısı Dren Göz'ün Türkiye'deki dalış testlerinin 11 Mart 2024 Pazartesi günü başarıyla tamamlandığını duyurdu.

ASELSAN'dan yapılan açıklamada, askeri ve sivil amaçlı kullanılabilecek "Drain Goose" aracının ilk dalış testinin başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi. 

Türkiye'nin ilk otonom denizaltısı

Açıklamada, "Drain Goose" aracının yüksek manevra kabiliyeti, hassas navigasyon yeteneği, özel görev yükleri, optik ve sonar görüntüleme teknolojileri ile öne çıktığı ve kablosuz iletişim altyapısıyla donatıldığı açıklandı. 

Açıklamada ayrıca "Drain Goose"un su altı araştırmaları, keşif, gözetleme, mayın tespiti, boru hattı denetimi, liman ve üslerin korunması gibi birçok alanda etkin bir şekilde kullanılabileceği belirtildi. 

Dren Goose'un 600 metre derinlikte görev yapabilme kabiliyetine sahip olması nedeniyle su altı operasyonlarında önemli bir rol oynaması bekleniyor. 

ASELSAN'ın, 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın girişimiyle, Türk ordusunun haberleşme cihazları alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulduğu dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu