Son Dakika
banner1

Erdoğan ikna oldu, Gaye Erkan geri dönüyor! Ekonomi kulisleri hareketlendi…

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Erdoğan tarafından görevden alınmıştı. Ekonomi kulislerinde yankılanan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erdoğan'ı ikna etti. Hafize Gaye Erkan, kritik bir göreve getirilecek.

EKONOMİ 10.05.2024, 09:08
Erdoğan ikna oldu, Gaye Erkan geri dönüyor! Ekonomi kulisleri hareketlendi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevinden aldığı Hafize Gaye Erkan hakkındaki çarpıcı bir iddia kulisleri hareketlendirdi.

Edinilen bilgiye göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Şahap Kavcıoğlu görevden alınacak ve yerine Hafize Gaye Erkan atanacak.

Erkan’ın BDDK Başkanlığı koltuğuna geçer geçmez iki kamu bankasının genel müdürü de değişecek. Ziraat Bankası ile Halkbank genel müdürlerinin değişebileceği belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in haziran ayı başında Hafize Gaye Erkan’ın BDDK Başkanı olarak ataması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna ettiği konuşuluyor.

28 Mayıs 2023’te yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin akabinde Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna geçiren Erdoğan Hafize Gaye Erkan’ı Şahap Kavcıoğlu’nun yerine TCMB Başkanı olarak tayin etmişti.

8 Haziran 2023’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle başkan olan Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ilk kadın başkanı olmuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu