www.vasat.com
2020-04-04 12:59:14

KORONAFOBİ

İrfan TOPAL

04 Nisan 2020, 12:59

Fobi korkmak ve sürekli panik halinde olmaktır. Fobinin birde algı yönetimini yapan bu işler için özel bütçe ayıran küresel bir sermaye güç var. Dijital dünya’da ilk kez korona fobi İslamafobi’nin önüne geçti. Artık herkes ölümü düşünüyor ve hissediyor. Yedi’den yetmişe herkesin hafızasına yerleşen koronafobisi.

Âdeta yeryüzü halifesi ÇARESİZ, PANİK HALİNDE, ÖLÜM KORKUSU, AÇLIK, ENDİŞE, KORKU, İNSAN İNSAN'DAN KAÇAR HALE GELMİŞTİR. Bir parantez açmak isterseniz dünya geneline baktığımızda İslamafobi'ye karşı olan korkuları aslında kendileri için yersiz olduğunu görmekteyiz. Bilihare korkular yer değiştirince. İslamafobi korku yerine umut halini aldı. Tabiki ilk Emri Oku! olan kendisini İslamın bir parçası zanneden göbeği önünde, elinde kürdan ile Hz.Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in açlığına dair nasihat edenler çok iyi bir eğitimden geçmesi gerekiyor.

EN ÖNEMLİ HUSUS ÇÜNKÜ AKIL KÖRLÜĞÜDÜR. Bundan kurtulursak KORONAFOBİ. İslâm için bir fırsattır. Anadolu’nun o engin bakışı dünyaya inanki nefes verecek. Hac-ı Bektaş-ı Veli’nin gül bahçesinde, Yunus Emre’nin merhametinde, Hz.MUHAMMED (S.A.V)’İN ADALETİNDE, KURAN’IN ÇAĞLAR ÜSTÜ MESAJINDA; Yeterki bir tebessüm etmeyi bilelim. Avrupa Birliği kendi insanına belki her imkanı tanıdı. Yeterki sistemle barışık olsunlar diye, ama küçük bir imtihanla çok büyük korkular yaşadılar. Avrupa’daki dostlarımdan şuanki durumları sordum. Geceleri uyuyamıyorlar birbirilerine öcü gibi bakıyorlar. AÇLIK KORKUSU şimdiden başını almış gidiyor demişti bana.

Sözlerime şöyle son vermek istiyorum. BU VİRÜS EĞERKİ ALLAH’TAN GELEN BİR İMTİHAN İSE, ALLAH’IM KOLAYLAŞTIR. YOK EĞER’Kİ İNSANLIĞI KENDİ MENFAATİ VE GELECEĞİ BU FELAKETE SÜRÜKLEMİŞ İSE, VAY O HESAP GÜNÜNE... 

Selam saygılar. 

ÖNCE İNSAN OLMALI İNSAN, SONRA KENDİNE DİN SEÇMELİ İNSAN..

Yorumlar (32)

Mehmet ali şirin 4 Yıl Önce

Kaleminize yüreğinize sağlık başkanım

Gürhan izmir 4 Yıl Önce

Başkanım hayırlı günler olsun. Allah yardımcımız olsun. Az önce Facebook ta ki yazınızı okudum. Güzel bir yazıydı başkanım. Sağlıkla kalın. Selâm ve dua ile...

Edip hatay 4 Yıl Önce

Bu çok iyi başkanım bir ara konuşalım bu konu hakkında köşe yazarı olarak inşAllah

Dost 4 Yıl Önce

Kalemine yüreğine sağlık kardeşim

Babel 4 Yıl Önce

Yureginize kaleminize sağlık baskanim

Mehmet Aslan 4 Yıl Önce

Dilinize kaleminize sağlık

Yunus emre 4 Yıl Önce

Tek kelimeile alkışlıyorum

Aydın koç 4 Yıl Önce

Gardaşım eline sağlık olsun on numara

Burhan 4 Yıl Önce

Tam isabet başkanım

Emin bey 4 Yıl Önce

“ Önce insan olmalıyız..!”

Emin bey 4 Yıl Önce

Etrafımız akıl körleriyle doldu ve bu hale geldi insanlık...

Erkan 4 Yıl Önce

Allahına kurban olurum REİS

Ülkü 4 Yıl Önce

Ah ah anlaya abi bunlar hala anlamayanlar var.. Diline kalemine sağlık

Muhammed 4 Yıl Önce

"Ölen hayvan imiş aşıklar ölmez!" Kardeşim.Selam ve dua ile

Emin bey 4 Yıl Önce

Bu süreci eğitime ve bilgi biriktirmeye ve paylaşmaya ayırmalıyız..

Hayal 4 Yıl Önce

Elinze sağlik

Alperen 4 Yıl Önce

Kalemine sağlık

Hayat 4 Yıl Önce

Elinze sağlik

Abdulkadir 4 Yıl Önce

EYVALLAH sağol on numara

Ebru köksal 4 Yıl Önce

Her zamanki gibi süperrr

Celal polat 4 Yıl Önce

İşte bu kadar çok güzel

Prof dr abdullah ünalan 4 Yıl Önce

Eline sağlık dostum

Prof dr abdullah ünalan 4 Yıl Önce

Yazmaya devam, İLK EMRİ uygulamaya devam

Tahir aras 4 Yıl Önce

Çok güzel

Gül 4 Yıl Önce

Harika ellerine sağlık

Orhan başkanım 4 Yıl Önce

Okudum yazılarını güzel kardeşim

Hayal 4 Yıl Önce

Cok guzel elinine saglik

Ömer 4 Yıl Önce

MÜTHİŞ TESBİT.... Kuranı Kerim’de hz Yunus un Kıssasını duymuşsunuzdur. Hani balığın karnında yaşayıp Tevbesinin kabulü sonrası İskenderun sahilinde karaya çıkartılan Yunus aleyhisselam.... Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapayım. Hani Yunus Aleyhisselam’ın kavmi sapmış,azmış ,yoldan çıkmıştı. Hz Yunus ne yaptıysa bişeyler anlatamadı ve kavmime beddua etti .Ve çekip gitti. Allah azze ve celle Yunus’un kavmime 40 gün müsade etti eğer vazgeçmezlerse helak edeceğini bildirdi. Yunus a.s. ın kavmi 38 .gün tevbe etti pişman oldu ve azaptan kurtuldular... ŞİMDİ ÇOK DİKKAT .... Virüs bize ne zaman geldi? Martın başında..... Üstüne 38 sayın Nisanın 7 si

Merve 4 Yıl Önce

Kalemine sağlık

Mustafa yaşar 4 Yıl Önce

Diline sağlık. Allah razı olsun üstad

Aziz DOSTUM 4 Yıl Önce

Yaşama sevincimizi, ümüdimizi, azmimizi, çalışma ve başarma gayretimizi daima canlı tutma, çevremize neşe, sevgi ve ümit yayma dileği ile hep ayakta kalmanızı diler, selam ve sevgilerimi sunarım.

Furkan aras 4 Yıl Önce

  Bill Gates yeni dünya düzeni hakkında ipuçları verdi! 5G konusuna girmedi...  Gündem    12 Nisan 2020 - 14:44  Sesli Dinle Financial Times muhabiri Vanessa Kortekaas'le Skype üzerinden görüşen Miscrosoft'un kurucusu Bill Gates'in yeni dünya düzeniyle ilgili açıklamalarda bulunurken 5G hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Teknolojik gelişmelerin hep bir tarafından yer alan ve hatta yönlendirici konumda olan Micorosft’un kurucusu Bill Gates’in, “Koronavirüs Bağlantılı Akciğer Sendromu” konulu toplantılara zaman ayırması ve bu toplantıların sponsoru olması aynı hızla devam ediyor. BİLL GATES, 5G KONUSUNA GİRMİYOR Bill Gates'in açıklamalarını ele alan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Micorosft'un 5G ile yeni teknolojiler konusunda, koronovirüs perdesi arkasında etkinliklerini sürdürdüğünü belirtti. Karabulut, ''Çünkü kim ne derse desin 5G teknolojilerinin ne olduğu, dünya insanlığı koronovirüs aşısı olduktan sonra daha iyi anlayacak. Şimdilik konusu teknoloji olan Bill Gates’in, aynen “hırsızların cambaza bak cambaz bak diyerek cebimizdeki parayı alması” gibi, Financial Times’e verdiği röportaj ile neler olacağını anlamaya çalışalım.'' diyerek Gates'in açıklamalarını madde madde sıraladı. Gates'in açıklamalarından ara başlıklar: 1- Koronavirüs’e karşı, gelişmiş ülkeler gelirlerinin % bir kaçını aşı geliştirmek için, 10 milyar doların üstünde harcaması gerekir. Zengin ülkeler için bu yatırım, hem insani hem de kendi çıkarları açısından ve hastalığın geri dönmemesi açısından zorunludur. 2- Son 5 yıldır dünyaya yönelik en büyük tehdidin, küresel bir savaş değil, çok bulaşıcı bir virüsten geleceğini dile getirdim. Onun için Bill & Melinda Gates Vakfı’yla aralarında bulaşıcı hastalıkların da olduğu sorunları çözmek için çalışmalar yaptım. 3- Yıllardır salgın konusunda uyarıyorum. Ama dünya salgın konusunda herhangi bir önlem almadı. Eğer gelişmiş ülkeler yeteri kadar salgın hastalıklara karşı yatırım yapsaydı, bugün trilyonlarca zararı olmazdı. Ve en çok etkilenen ve etkilenecek olanlar da zengin ülkeler olacak!.. 4- Ortada bir aşı olmadığı sürece koronavirüs salgınında yeni dalgalar yaşanacak. Koronovirüs dalga dalga gelecek. 5- Önce ilaç bulunması şart. Sonra da aşı ile son nokta konacak. Aşı 18 ay için de çıkacak. 6- Korornavirüs ile mücadelede ilk taktik, doğru insanlara test ve buna göre izolasyondur. (Hastalığın yayılmasını önlemek için hasta insanları sağlıklı insanlardan ayırma yöntemi.) 7- Dünya da normal hayata, ancak bütün insanlar aşı yaptıktan sonra geçilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.