www.vasat.com
2021-01-29 10:09:34

EYVAH ADALET Mİ.. DELALET Mİ?

İrfan TOPAL

29 Ocak 2021, 10:09

Bir yolculuk hikayesi, bazen insanlar kendilerinden çok büyük sözler kullanırlar. Dijital çağın cahil bilgeleri anlamını bilmediği sözlerin peşinde koşanlar. Kısa bir yolculuk ağızlarda sakız gibi düşmeyen, Adalet Adalet Adalet... Sürekli Adalet diyenler inanki en çok adaletsiz davrananlardır.

Sizi, bizi, beni, insan olduğumuzu hatırlatmak için gönderilen peygamberlere ölüm tuzakları kurduk, kimisini sürgün ettik. Ama onlar bize yinde Adaletli davrandılar. İşte bu adaletti, sonrası başlar ve devam eder. Çokta uzaklara gitmeye gerek yok. Elini vicdanına koyarak cevap ver. Abdülhamit Hana adaletli davrandınız mı? 1960'larda Adnan Menderes'i ve arkadaşlarını adalet mi, Yoksa siyaset mi astı? Ezanı Türkçe okuturken adaletiniz mi,Yoksa siyasetiniz mi karar verdi? 12 Eylül darbesinde sağdan ve soldan astıklarınızı adaletiniz mi,Yoksa siyasetiniz mi karar verdi? 28 şubatta yaptıklarınızı adaletiniz mi, Yoksa siyasetiniz mi karar verdi? Hürriyet hürriyet diyenleri hatırlayın, bir imparatorluğu teslim alırken kendileri'de hürriyetsiz öldüler.

Son dönemin en meşhur konusu ekranlarda sosiyal medya ve siyasetin en ağır gündemi. Özellikle hedef tahtasında doğal olarak iktidar var. İktidarın üstünde de hedefe koyduklar Recep Tayyip Erdoğan. Ana demeyelim çünkü, ana bizde kutsalık ifade eder, Muhalefet diyelim bu terim daha uygün, yükarıda sayarak aşığıya doğru geldiğimizde iktidarken bile hiç bir şey bulamayınca kendisine muhalefet eden işin aslına baktığımızda hiçte karnesi temiz değil. İktidara gelince muhalefete cevap verecek bilgiye sorumluluk sahibi an itibarıyla yok gibi, varsada ben bilmiyorum. Nasıl olsa sürekli bir endişe içindeler. Yarın bir şeyler değişirse biz ne gibi korkuları var.. Bizde buna sırtı yere gelmeden savaşı kazanmak isteyen muhafazakarlık diyoruz. Hep kârı korumaktır?

Adalet anlamında her ne kadar eksiklikler varsa da, bir kısım meseleler düzelmeye muhtaçta olsa yükarıda saydığımız Adaletten çok iyidir. 12 eylül darbesinde sağdan ve soldan asılan gencecik çocuklar. Ama Türkiye'nin en alçak darbesi 15 Temmuz hain darbesidir. Büyük çoğunluğu 7 veya 8 yılla meseleyi temize çıkaracaklar gibi. Bence ADALETTİN EN YUMUŞAK GÜNLERİNİ YAŞIYOR. İKTİDARIN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ Dijital üstünde yapılan şikayetleri yüzde yüz hiç araştırmadan süç kabul etmesidir, bu konuyu iyi araştırmalıdır. Daha önce'de CİMERLE ilgili yazdığım yazı bu konun en güzel analizidir. Adalet vicdanla başlar, vicdansızlıkla biter ve selâm...

Yorumlar (27)

Mehmet Ali Şirin 3 Yıl Önce

Toplumun hassasiyetlerini kaleme döken bir yazı başkanım. Kaleminize yüreğinize sağlık.

Tahir bey 3 Yıl Önce

Harika bir yazı irfan başkanım sizi tebrik eder yazılarınızın devamını diliyorum.Kaleminize saglik

Hacı şerif 3 Yıl Önce

Dilene sağlık olsun

Ömer demir 3 Yıl Önce

Her zaman ki gibi MUHTEŞEM ALLAH razı olsun

Mehmet ali şirin 3 Yıl Önce

Okudum gerçekten çok güzel bir yazı olmuş anlayana tabiki sayın başkanım ✏️ ❤️ sağlık

Gürkan öztürk oğlu 3 Yıl Önce

Baştan sonuna kadar katılıyorum

Hakan yıldırım 3 Yıl Önce

Güzel bir analiz Teprik ediyorum Dostum güzel insan

Mustafa polat 3 Yıl Önce

Bu yazılar umarım okuması gerekenler okuyordur güzel bir yazı yüreğine sağlık olsun başkanım

Emin gül 3 Yıl Önce

İrfan bey yüreğine ve kalemine sağlık

Gurbet ellerde 3 Yıl Önce

“Adalet, illada adalet” sözü çok değerli.

Mehmet bey 3 Yıl Önce

Güzel süper olmuş

Mustafa Yaşar 3 Yıl Önce

Yüreğinize sağlık. Aklıma bir ayet geldi. Kuran'da bakara suresi (11) Onlara “Yeryüzünde düzeni bozmayınız” denildiğinde, “Hayır, biz yalnızca ıslah edenleriz” derler.﴾ 12﴿ Biline ki, gerçekten bozanlar onların ta kendileridir, ama farkında olmuyorlar.

Yaşar çelik 3 Yıl Önce

Yüreğinize sağlık. Aklıma bir ayet geldi. Kuran'da bakara suresi (11) Onlara “Yeryüzünde düzeni bozmayınız” denildiğinde, “Hayır, biz yalnızca ıslah edenleriz” derler.﴾ 12﴿ Biline ki, gerçekten bozanlar onların ta kendileridir, ama farkında olmuyorlar.

Okan kurt 3 Yıl Önce

Hiç bir zamanda farkına varamayanlar olacak. Yola devam inşAllah

Kemal yildirim 3 Yıl Önce

Selam irfan başkanim sizin de bahsettiginiz gibi 12 eylüm zamaninda devrimci ve sosyalist geçinenler ceza evinde yatagini yorganini paylaşan kişler sonradan hepsi birer kapitalist oldular ve yaninda çalişanlara en büyük adaletsizligi yapanda kendileri oldular bence en büyük adalet insanin vijdanidir ve Allah korkusudur saygilarimla

Vekil 3 Yıl Önce

Sağlıklı, Mutlu, huzurlu nice Cumalara erişmeniz dileğiyle mübarek Cuma gününün feyz ve bereketi üzerinize olsun.

Edip Hatay 3 Yıl Önce

Yüreğine sağlık olsun başkanım

Merve 3 Yıl Önce

Çok güzel düşünceler, eline ağzına sağlık

Mustafa musa çağıran 3 Yıl Önce

Abi yazın gayet güzel eline sağlık

Çağrı 3 Yıl Önce

Güzel yazmışsın REİS

Hacı şerif 3 Yıl Önce

Muhafazakarlığın Bize hayatı Ancak Bu kadar Güzel Izah Edilir

Volkan türk 3 Yıl Önce

Ağzına yüreğine kalemine sağlık be reis

Edip Hatay 3 Yıl Önce

Diline yüreğine kalemine saglık başkanım

Celal polat 3 Yıl Önce

Eline yüreğine sağlık abi

Edip Hatay 3 Yıl Önce

Süper kalemine saglık başkanım

Mehmet Ali Şirin 3 Yıl Önce

Başkanım kaleminize yüreğinize sağlık

Hilal Kahraman 3 Yıl Önce

Mürekkebiniz kurumasın

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.