www.vasat.com
2019-12-16 14:55:42

FANATİKLİK VE TOPLUM-SİYASET

İrfan TOPAL

16 Aralık 2019, 14:55

Düşünce dünyamızda bizi başarıya götürecek iç dünyamız da olgunlaştıracak hayat ve dünya düzeni bunun en güzel örneğidir. Dünya tarihine baktığımız da hayatın her alanın da fanatiklik freni patlak araç gibidir. Bizi nerede uçuruma götüreceği belli olmayan bir yaşam biçimidir. Asrımızın en büyük sorunların dan dengesiz ve fanatikçe sevmek biçimidir.

Oysaki daha dün gibi hatırladığımız refah partisinden ayrılan bir kadronun rahmetli erbakan hocayı sevenler tarafında çok ağır ithamlara maruz kalmışlardı. Refah'tan ayrılan kadrolar bir dönem Türkiye de çok güzel işlere izma attılar. Evet inkarı mümkün olmayan güzel işler yaptılar. Bugünün iktidarı çok büyük siyaset üretti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok ciddi imtihanlara maruz kalan iktidar siyaset üretmekten sıkıntı çekmeye başladı. Malum yapı ile ilgili içinde bulunan kişilere yetki verilmesi ile siyaset toplum tarafında itibar kaybı yaşadı. Bürokrasi atamaların da yanlış adımlar... Bugün ki iktidarın en büyük imtihanlarından biri oldu. Oysa ki lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu bir siyasi mekanizmanın Türkiye de her zaman ihtiyaç duyulan bir lider profili idi. Bu siyasi iktidarın içinde yeni aktörlerin rol alma hevesleri her zaman için olan gelmiş bir siyasetin örf ve adetlerinden gelir. Başın da belirttiğimiz gibi dünün fanatikleri kötü ithamlarda bulunurken, bugünün fanatikleri yine aynı söylemlerle öfke ve rüzgar biçmeye devam ediyorlar .

Onun için acizane fanatiklik her ne olursa olsun insanı doğru yoldan çıkararak akılda mahrum hareket etmeye sebebiyet veren bir düşünce tarzıdır. Vasat olmaktan her zaman için gayda vardır . Akıl melakelerimizin yetirdiğimiz bir yaşam biçimidir. Fanatiklik. bir hikaye ile işi sonlandıralım.

Behlülü zane bir gün pazar yerinde tezgaha üç tane kelle koyar. İkisine fiyat biçer birisine fiyat biçemez. Sorduklarında şöyle bir örmek verir. Eline bir şiş alır kulağından sokar öbür taraftan çıkar. Der ki bu kellenin anlamı şudur. Sözü söylersin burdan girer öbür taraftan çıkar. Bu fanatikliktir.İikinci kelleye aynı uygulamayı yapar. Şişi sokar öbür taraftan çıkmaz . Buda bizim deyim ile nato kafa nato mermer. Paha biçemediği kelleye aynı uygulamayı yapar. Şiş kulaktan kulağa geçince şişi geri çekmeye kalkışır ve şişi çekemez.Bbuda söylenenin akılda kaldığına dair bir işarettir der. Vasatca bir hayat olma dileğiyle..

Bir başka yazıda buluşmak dileğiyle..

Yorumlar (20)

İlker taş 4 Yıl Önce

Güzel bir nasihat başkanım

Bahattin aras 4 Yıl Önce

Aynı düşüncelerdeyim

Esef çelik 4 Yıl Önce

Herkes bir birine sahip çıkmalı böyle günlerde

Hakan yanardağ 4 Yıl Önce

Başkanım seni bunun için seviyoruz

Hasan çelebi 4 Yıl Önce

Yazık oluyor sadece bunu derim

Serkan çınar 4 Yıl Önce

Tek kelime ile teşekkur ederim güzel bir konu

Yunusca 4 Yıl Önce

Dayıcığım yazın çok güzel ve çok anlamlı olmuş anlayana müthiş bir yorum

Nazmi gür 4 Yıl Önce

Genelde seçtiğin konular farklı ve güzel

Okan kurt 4 Yıl Önce

Düşüncenize katılmakla birlikte artık akparti iç siyasete dönmeli iş dünyasını dinlenmeli biriken sorunlara acil çözüm üretmelidir başkanım yoksa dert büyük

Mustafa araban gaziantep 4 Yıl Önce

Artık eski günlerine dönmelidir yoksa yazık olacak ülkeye başkanım

Erdemli 4 Yıl Önce

Eline diline sağlık başkanım

Hüseyin şimşek 4 Yıl Önce

Artık söz milletin diyelim

Alperen 4 Yıl Önce

Kalemine sağlık

Mahir kaçmaz 4 Yıl Önce

Başkanım bari 2023 kadar bekleseydiler

Emin bey 4 Yıl Önce

“Nato kafa, nato mermer”

Abdulsamet ünalan 4 Yıl Önce

Hey şey olacağına varır başkanım temennimiz bir an önce iyi olsun

Osman balıkçı 4 Yıl Önce

AKPARTİ özüne dönmeli

İbrahim halil 4 Yıl Önce

Güzel bir hatırlatma elinize sağlık olsun

Hanifi osmaniye 4 Yıl Önce

Başkanım emeğine yüreğine sağlık yemin ediyorum çok duygulandım gözlerimden yaş geldi ağladım Rabbim bizleri bu şuurlu olan isanlardan eylesin keşke bunlar yazılarda deyil de şu bir kaç günlük yaşadığımız fani dünyada olsa keşkeee? Grupta yazmak istemedim onun için burdan yazdım.Hayırlı geceler.

İrfan Topal 4 Yıl Önce

Ayrı ayrı şukranlarımı SUNUYORUM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.