Son Dakika
banner1

TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandı

Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçeleri için de kura çekimimin tamamlanmasıyla TOKİ İlk Evim kampanyasında İstanbul etabı da tamamlandı. Böylece 2 gün erken biten TOKİ İstanbul ile tüm Türkiye'de kura çekimleri sona erdi.

YAŞAM 17.04.2023, 12:32 17.04.2023, 14:27
TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesi ile TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İşyerim" Projesi kapsamında bugün 28 bin 340 konutun TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandı.

Tuzla ile başlamıştı

Kura çekimi 16 Mart tarihinde Anadolu yakasında TOKİ Tuzla kura çekimi ile başlayarak TOKİ Çatalca kura çekimi ve TOKİ Silivri kura çekimi ile Avrupa yakasına geçmişti. TOKİ sonuçları 221 bin 660 konutun hak sahibini belirleyen bu kuraların tamamlanmasıyla noter onayından geçtikten sonra e-Devlet sorgulama ekranına yansımıştı.

İki yılda hak sahiplerine teslim edilecek

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Arnavutköy Başakşehir Esenler kura çekimi 28 bin 340 konut için gerçekleşti. TOKİ İstanbul kura çekimi ardından yapılacak 28 bin 340 sosyal konut iki yılda inşa edilip hak sahiplerine teslim edilecek.

Başvuru sayısı bir milyonu aştı

Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçelerinde yapılacak sosyal konutlar için toplamda 738 bin 991 adet başvuru alındı. TOKİ İstanbul kura çekimleri sonucu inşa edilecek 50 bin konut için de 1 milyon 525 bin 110 başvuru alındı.

e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek

TOKİ sonuçları, TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden "Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama" ekranı vasıtasıyla kontrol edilebilinecek. Şimdiye kadar çekilişi tamamlanan konutlar için TOKİ kura sonuçları sorgulama ekranı ile hak sahibi olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu