Son Dakika
banner1

Şişli'deki gece kulübü yangınında ölen 29 kişinin isimleri belli oldu

İstanbul Beşiktaş'ta Ramazan nedeniyle kapsamlı bir tadilata alınan Masquerade adlı ünlü gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi öldü. İhmaller araştırılırken, 3 savcı ve 2 müfettiş görevlendirildi. Ünlü gece kulübünde yaşanan faciada 9 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 03.04.2024, 09:19
Şişli'deki gece kulübü yangınında ölen 29 kişinin isimleri belli oldu

Ünlü gece kulübü Masquerade'de 29 kişiye mezar olan yangında ihmaller zinciri
 

ADETA ÖLÜM KAPANI

Dün de işçiler rutin çalışmalarını sürdürürken, iddiaya göre; kaynak sırasında kıvılcımlar yakındaki tiner kutusuna sıçradı.

İstanbul’un en ünlü eğlence mekânlarından biri olan Masquerade Club’ta kaçak tadilat sırasında oksijen tüpünün patlamasıyla yangın çıktı. Faciada 29 işçi yanarak hayatını kaybetti. Köpükten ses yalıtım malzemeleri tutuşunca, iki katlı bodrumdaki gece kulübünü tamamen alevler sardı. İçeriye giren itfaiye ekipleri korkunç bir manzarayla karşılaştı, yaralı halde bulunan bazı işçiler de hastanede can verdi. Facianın yaşandığı gece kulübü Masquerade Club, geçen yıllarda yaşanan ölümlü çatışma ve silahlı saldırılarla gündeme gelmişti. Gayrettepe'deki yangın faciasında 9 kişi gözaltına alındı.


Yangın, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında 16 katlı binanın -1 katındaki Masquerade adlı gece kulübünde çıktı. Tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.


OKSİJEN TÜPÜ PATLADI

Dün saat 12.47’de içerideki çalışmalar son hızla devam ediyordu. Tadilat bayrama kadar bitirilecekti. Ancak loca yapımında çalışan işçilerin kaynak yapmak için kullandığı oksijen tüplerinden biri patladı. Alevler yalıtım malzemelerine de sıçradı. Uzmanlara göre, gece kulübünün kapısı adeta baca görevi yaparak alevleri körükledi ve tek çıkışı da kapattı.


Son dakika haberi: İstanbul Gayrettepede yangın faciası Ünlü gece kulübü yangınında 29 kişi hayatını kaybetti... 9 kişi gözaltına alındı
İtfaiye birkaç dakika içerisinde müdahale etti ve alevleri söndürdü. İtfaiye ekipleri içeri girdiklerinde tam bir facia ile karşılaştı. İtfaiye erleri kendi canlarını hiçe sayarak işçileri dışarı çıkartmaya çalıştı. Ancak 29 işçiden kimi yanarak, kimi dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Bir kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

TADİLAT İZNİ ALINMAMIŞ

Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir. Kurum olarak, olayın takipçisi olacağız" denildi.

SON DAKİKA: Ünlü gece kulübü Masquerade’de 29 kişiye mezar olan yangında ihmaller zinciri

CAN KAYBI 29'A YÜKSELDİ

Korkunç yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yangında can kaybı maalesef 29'a yükseldi. Olay yerine 32 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Acı kayıplarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, OLAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.


"HAYATINI KAYBEDENLER TADİLAT İÇİN ÇALIŞANLAR"

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Kimlikleri henüz belli değil. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan.

SON DAKİKA: Ünlü gece kulübü Masquerade'de 29 kişiye mezar olan yangında ihmaller zinciri
Son dakika haberi: İstanbul Gayrettepede yangın faciası Ünlü gece kulübü yangınında 29 kişi hayatını kaybetti... 9 kişi gözaltına alındı
Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gayrettepe'deki yangına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.”

2 MÜLKİYE MÜFETTİĞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan Bakan Yerlikaya, bir açıklama daha yaparak "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2 Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir." dedi.


9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alındı.


YANGINDA ÖLEN 29 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Çıkan yangında hayatını kaybedenler belli oldu. Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle;

Kadir Orhanoğlu, Ahmet Uzun, Ahmet Kartal, Barış Güngör, Fahrettin Korkut, Kardeşi Musa Korkut, Atanur Aladağ, Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Efe Demir, Gökay Tevlek (Dj), Gökhan Yıldırım, Adem Özçelik, Gökhan Akbulut, Alparslan Salih Derelioğlu, Sinan Yılmaz, Ahmet Mehduş, Ramazan Altan, Shır Agha Bigzade, Şivan Dolu, Hüseyin Ak, Muhammed Ali Yıldırım, Ahmet Sever, Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, Cengiz Aksoy, Binali Çayır, Yılmaz Kıhrı ve Akın Kıhrı.


Son dakika haberi: İstanbul Gayrettepede yangın faciası Ünlü gece kulübü yangınında 29 kişi hayatını kaybetti... 9 kişi gözaltına alındı
Yangında ölen çalışanlardan Kadir Orhanoğlu'nun 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, Atanur Aladağ'ın aşçı olduğu belirtildi. Ayrıca baba oğul olan Yılmaz Kıhrı ve Akin Kıhrı'nın tadilatta kaynak ustası olarak çalıştığı belirtildi.

Hayatını kaybeden 13 kişinin cansız bedeni Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi morguna getirildi. Ölenlerin acı haberini alan yakınları hastane bahçesine geldi. Bekleyen aile yakınlarından bazıları sinir krizi geçirdi. Adli Tıp Kurumu'nun önünün çok yoğun olduğu görüldü.

3 BAŞMÜFETTİŞ VE 2 İŞ MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 Başmüfettiş ve 2 İş Müfettişi görevlendirilmiştir. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

‘TADİLAT BAŞVURUSU YOK’

Olay yerine gelerek İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ile incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Yangın ihbarı yapılıyor 12.54’te ve müdahale başlıyor. Burada 106 personelimiz ve 37 araç süreci yönetiyor. İçerideki süreç zor bir ortamı gösteriyor çünkü inşaatla ilgili malzemeler düzensiz bir biçimde yığılmış gözüküyor. İçeride yapılan yapıyla ilgili hiçbir tadilat, inşaat başvurusu yok. Yapının 2 kat altta olmasından ötürü de görünmeyen alanda, bir şikayet vs. ilçe belediyesine ulaşmış değil. Dolayısıyla kaçak bir müdahale yürütülmüş. Bütün bunlar incelenecek, savcılık da süreci başlatmış durumda”

Son dakika haberi: İstanbul Gayrettepede yangın faciası Ünlü gece kulübü yangınında 29 kişi hayatını kaybetti... 9 kişi gözaltına alındı
Alevlerin hızlı yayılmasından kaynaklı kimyasal bir madde olabileceğinden şüpheleniliyor. Bildiğiniz gibi yangın üçgeni gerekiyor. Yanıcı madde, ısı ve oksijen gerekiyor. Yanıcı madde ne kadar kolay tutuşabiliyorsa o kadar da hızlı büyüyor.

Üsküdar Üniversitesi İş Güvenliği Uzmanı Dr. Nuri Bingöl
Bir ses yalıtım malzemesi var ki benzinden çok daha hızlı yanar. Burada bir ses yalıtım malzemesi olabilir. Eksik bilgiler var, anormallikler var, yoksa mümkün değil bu kadar ölüm.

Eski İtfaiye Amiri ve Öğretim Görevlisi Abdurrahman İnce

Yorumlar (0)
12
az bulutlu