Son Dakika
banner1

BioNTech, Almanya'dan taşınma kararı aldı

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci, Almanya'da yaşadıkları ağır bürokratik sorunlar nedeniyle şirketi İngiltere'ye taşıyacaklarını açıkladı.

SAĞLIK 25.01.2023, 09:40
BioNTech, Almanya'dan taşınma kararı aldı

Prof. Dr. Uğur Şahin şirketlerini Almanya'dan taşıma kararı aldılar

Dünya koronavürüs felaketi içinde kıvranırken iki Türk bilim insanı, insanlığın umudu oldu.

Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin Almanya'da kurduğu BioNTech'in geliştirdiği ilk korona aşısı, salgınla mücadelede adeta kalkan oldu.

Milyonlarca insanın hayatını kurtaran aşının mucitleri bir yandan da dünyanın sayılı zenginleri arasına girdi.

Şirketi İngiltere'ye taşıyorlar

Bugünlerde ise şirketin Almanya'dan taşınması gündemde.

Son dönemde Almanya'nın araştırma-geliştirme alanlarında şirketlere bürokrasi yönünden zorluklar çıkardığı gerekçesiyle ülkeyi terk eden kuruluşlara BioNTech de katılıyor.

İddiayı Alman Bild gazetesi gündeme getirdi.

Gazetenin haberine göre, Türeci ve Şahin, şirketi İngiltere'ye taşıma kararı aldı.

Sorun Almanya'nın bürokratik zorlukları
Çift geçtiğimiz günlerde, İngiltere'de bakanlarla bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin kararda etkili olduğu belirtilirken, İngiltere'de ilaç geliştiren şirketler ve yetkililer arasında daha yakın bir ilişki olduğu, böylece sorunların daha hızlı aşıldığı da karar verme sürecinde etkili oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türeci, "Avrupa'da biyoteknoloji ekosistemlerinin teşviki ve ilgili yönetmelikler ve yönergeler için ve araştırmanın finansmanıyla bunun uygulamaya daha hızlı dönüştürülmesi" gibi sebeplerin kararlarında etkili olduğunu belirtti.

Büyük şirketler Almanya'yı terk ediyor

Diğer yandan, Almanya'da faaliyet gösteren dünyaca ünlü kimya ve ilaç şirketlerinden  Bayer ve BASF gibi şirketlerin de ülkeden taşınmayı gündemlerine aldıkları belirtiliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu