Son Dakika
banner1

Washington Post gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı!

The Economist, Le Point ve L'EXPRESS'in ardından Washington Post gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Erdoğan'ın kurumlara boyun eğdirdiği ifade edilen haberde, Türkiye'nin despotizmin gölgesinde seçime gittiği belirtildi.

POLİTİKA 05.05.2023, 15:39 05.05.2023, 22:35
Washington Post gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı!

Yabancı basının Türkiye'deki seçimleri takibi ve son iki gündür direkt olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alması devam ediyor.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, "Türkiye'deki seçimlerin üzerinde despotizmin gölgesi büyüyor" başlıklı başyazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidara ilk geldiği dönem çizdiği "ılımlı lider" imajının büyük oranda yok olduğu yorumunu yaptı.

"TÜRKİYE TEK ADAMLIKTAN KURTULUP KURTULMAYACAĞININ SINAVINI VERECEK"

Erdoğan'ın giderek düşen popülaritesinin, baskıya ve demokratik değerleri küçümsemeye dayalı otokrasisinin bir yansıması olduğunu yazan gazete, ekonomideki kötü yönetimin de halkın yaşam standartlarını hızla düşürdüğünü ve birçok Türk'ün öfkeli olduğunu belirtti.

Gazetenin yayın kurulu tarafından kaleme alınan yazıda, "14 Mayıs'ın aynı zamanda demokratik seçimlerin Erdoğan'ın giderek tek adamlığa yönelen iktidarının boyunduruğundan kurtulma kapasitesine sahip olup olmadığının bir sınavı olacağı" yorumu dikkat çekti.

Washington Post gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı!

BATI'YLA TERS DÜŞEN İLİŞKİLER

Türkiye'deki seçimlerin ABD ve Avrupa açısından da önemli olduğunu kaydeden gazete, Türkiye'nin "Batı'nın yaptırımları çiğnenerek Moskova'ya ürün sevkiyatında önemli rol oynadığından şüphe edildiğini" yazdı.

Erdoğan'ın jeopolitik konumunu güçlendirmek için "ikili oyun" oynadığı yorumunu yapan gazete, Erdoğan'ın Rusya'nın yanı sıra Çin ve Suudi Arabistan gibi diğer otoriter ülkelerden de mali destek aldığını iddia etti.

"KURUMLARA BOYUN EĞDİRİLDİ"

Öte yandan Erdoğan'ın en büyük ve kalıcı hasarı Türkiye içinde verdiği; çatışmaları körükleyerek, muhalifleri ve gazetecileri hapse atarak ve Türkiye'de bir zamanlar canlı olan sivil toplumun alanını daraltarak iktidarını koruduğu belirtildi.

"Kurumlar onun zorbalığı karşısında boyun eğdi" ifadelerini içeren yazıda, buna en önemli örneğin Merkez Bankası olduğu kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜLER DÜZDÜLER

Depremlerin Erdoğan ve hükümeti yıprattığını öne süren Washington Post, muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin mutfağında çektiği videolarla Erdoğan'ın 1000 odalı sarayına tezat oluşturduğu ifade edildi.

Gazetenin başyazısında, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi birleştirme, sadece tek dönem cumhurbaşkanlığı yapma, Merkez Bankası, mahkemeler ve diplomasi gibi kurumları bağımsızlığa kavuşturma sözü verdiği aktarıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu