Son Dakika
banner1

Soylu yaşananları tek tek açıkladı! İmamoğlu'ndan Erzurum'da büyük provokasyon

Erzurum'da yaşananlara canlı yayında tek tek açıklama getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun esnaf ziyareti için izin almasına rağmen miting yapmaya kalkarak provokatif hareketlere imza attığını, genel hazımsızlığın Büyük İstanbul Mitingi olduğunu belirtti.

POLİTİKA 08.05.2023, 09:48
Soylu yaşananları tek tek açıkladı! İmamoğlu'ndan Erzurum'da büyük provokasyon


İstanbul bugün tarihi güne tanıklık etti. Büyük seçime 7 gün kala Cumhur İttifakı'nın adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı miting gerçekleştirdi.

Vatandaşların akın akın geldiği miting alanında yoğunluk oluştu. Bu sırada İstanbul mitingini gölgede bırakmak için algı çalışmaları başladı.

Miting için Erzurum'a giden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu'na İl Seçim Kurulu tarafından büyük miting alanı gösterildi.

Miting gerginliğe sebep oldu

CHP Erzurum İl Başkanılığı ve Ekrem İmamoğlu, büyük meydanın doldurulamayacağını öngörüp, şehir merkezinde miting yapma kararı aldı.

İzinsiz gerçekleştirilen bu miting olayların çıkmasına neden oldu. Çıkan olaylara polis ekipleri müdahale ederken Ekrem İmamoğlu, durumdan siyasi çıkar elde etmek için hemen harekete geçti.

Buna karşılık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi. Ülke TV canlı yayınına katılan Soylu, şunları söyledi:

"Bugün aynı şahsın kendini devletin üzerinde gören ve devletin kendisini ikaz etmesine rağmen İBB'yi terör örgütü elemanlarıyla dolduran bu şahıs, özellikle gittiği her yerde bu tür provakatif işler gerçekleştiriyor. Bugün Sivas'ta da mitingi vardı. İstanbul'daki hizmet bittiği için Sivas ve Erzurum'daydı.

14 Mayıs'tan önce belli prosedürler içinde kampanya yapabilirsiniz ama bir ilde partinin mitingi söz konusuysa oranın kendi alanları var. Yenikapı'da miting yapılmaması için İBB tarafından kazıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini alan belediye İBB'dir. İş yapmak istemiyor, mağdur edebiyatı yapıyor. İlçe seçim kurullarından izin alması lazım. Sivas'ta seçim kurulu başka bir yeri gösterecekken gelip burada bu işi yapmak istemesinin temel nedeni bu kavgayı kanatmak. Kalabalık toplayamıyorlar. Miting dediğiniz miting alanında yapılır.

Erzurum için verdikleri belgede esnaf ziyareti ifadesi kullanılmış, miting değil. Bu belgeye bir cevap versinler. Biz sana koruma vermişiz, etrafta tedbir almış bin tane polis var. Seçim kurulu izin vermemesine rağmen... Yarın öbür gün, 'Beni engellemeye çalıştılar' diyecekler. İstanbul'da hiçbir hizmeti olmadı. Esnaf ziyareti yapmak için de başvuru yapmana gerek yok zaten.

İşler su şişesiyle başlıyor, su şişesi atıyorlar. Birtakım meselelerin olacağının tahrikini yaparak oraya geliyorlar. İzin almadığı bir miting, miting alanının olmadığı bir yer. 'TOMA hiçbir şey yapmadı' diyor. Önce insanlar ayrılmaya çalışılır. Yalanı yukarıdan aşağıya bu kadar net konuşabilen ikinci bir kişi daha yok. İstanbul mitinginin büyüklüğünün konuşulmasını engellemek için yapılan bir yöntem.

19-20 kişi hastaneye başvuruyor. Bir kişinin başına büyük ihtimalle itmeden kaynaklı 2 dikiş atılıyor. Onun dışındakilerin hepsi, 'Şuramda bir ağrı var' diyor. Yani hiçbir lezyon, belirti yok. Bir tiyatro ile karşı karşıyayız."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu