Son Dakika
banner1

Saadet Partisi karıştı.. Rahatsızlık had safhada

Saadet Partisi’nin ve Milli Görüş Hareketi’nin önde gelen isimlerinden Atik Ağdağ’ın Cumhur İttifakı ile birlikte hareket edilmesinden yana olduğu öne sürüldü.

POLİTİKA 31.01.2023, 09:03
Saadet Partisi karıştı.. Rahatsızlık had safhada

Saadet’te rahatsızlık had safhada

Milli Görüş Hareketi’nin kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın Gençlik Kolları Genel Başkanı olan, Erbakan sonrasında da 11 yıl, son kurultaya kadar Saadet Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı yapan, halen Genel İdare Kurulu üyesi ve partinin ESAM isimli kuruluşunun Genel Sekreteri olan Atik Ağdağ sosyal medya hesabından hikayeler ve özlü sözler paylaştı. Ağdağ’ın paylaşımlarının Saadet Partisi yönetimine karşı mesaj olduğu belirtiliyor.

‘KENDİNDE DEĞİLSEN…’

Ağdağ, pazar gecesi “Önce umut ölür.” notuyla paylaştığı kral ile muhafız hikayesinin sonuna “Önce umudu öldürürsünüz. Ardından sevgi, saygı ve güven ölür, dostluk ölür, muhabbet ölür.” yazdı. Ağdağ birkaç gün önce de Aşık Paşa’ya ait “Kemâl ile iş yapabilmenin ilk şartı kendi eksikliğini idrâktir; ikincisi ise yaptığın işteki maksadı anlamaktır. Her iki şartı tevhîd için gereken, eylemlerine şuurun/bilincin eşlik etmesidir çünkü kendinde değilsen başkalarına gidemezsin.” sözünü paylaştı.
Ağdağ’a yorumlarla destek veren çok sayıda Saadet Partisi üyesi de mesajları, yönetimin Altılı Masa politikasına karşı çıkış olarak değerlendirdi. Üyelerden gelen yorumlarda, “Milli Görüş umudunu elbirliğiyle öldürdüler.”, “Başkanım, paylaştığımız ortak duyguyu ifade ettiğiniz için teşekkür ederim. İnsan en azından yalnız olmadığını hissediyor. Gönül bağırmak istiyor, edep susturuyor.”, “Duygularımıza tercüman oldunuz.” gibi ifadeler kullanıldığı görüldü.

KURULTAY ÖNCESİ KRİZ

Hareketin Erbakan’dan sonra en kıdemli ismi Oğuzhan Asiltürk’ün, vefatından önce Saadet Partisi’ni CHP ve İYİ Parti ile ittifaktan uzak tutmaya çalıştığı kamuoyuna yansımıştı. Asiltürk’ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bu yönde değerlendirilmişti. Saadet Partisi’nin geçen yıl ekim ayı sonunda yapılan genel kurultayında da farklı farklı grupların benzer çıkışları olmuştu. Son anda sağlanan uzlaşılar ile krizin büyümesinin önüne geçilmişti. Atik Ağdağ’ın Altılı Masa Ortak Politikalar Metni tanıtım gününden bir gün önce paylaştığı kral ile muhafız hikayesi şöyle:
“Kral dondurucu bir kış gecesinde soğukta dışarıda nöbet tutan muhafıza sordu: 'Üşümüyor musun?' Muhafız 'Alışığım kral' dedi. Kral 'Olsun sana seni sıcak tutacak elbise getirmelerini emredeceğim.' dedi ve gitti. Ancak içeri girince emir vermeyi unuttu. Ertesi gün duvarın dibinde muhafızın soğuktan donmuş bedenini buldular ve duvarda şöyle yazılıydı: 'Soğuğa alışkındım fakat senin sıcak elbise vaadin beni öldürdü.'”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu