Son Dakika
banner1

Para kulelerinde başkan katı: Her taşın altından İmamoğlu'nun 'yol arkadaşları' çıkıyor!

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş'in balya balya para saydığı görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu. İmamoğlu'nun yakın çevresindeki isimler etrafında dönen para sayma skandalında soruşturma devam ediyor.

POLİTİKA 27.03.2024, 11:06
Para kulelerinde başkan katı: Her taşın altından İmamoğlu'nun 'yol arkadaşları' çıkıyor!

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş'in balya balya para saydığı görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu. İmamoğlu'nun yakın çevresindeki isimler etrafında dönen para sayma skandalıyla ilgili soruşturmada yardımcılarının "Talimatı onlardan aldık" dediği Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ifade verecek. Maltepe Belediye Başkanı Kılıç ifade vermek için adliyeye geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu kez şaibeli para krizi yaşanıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen İBBSK Başkanı Fatih Keleş'in balya balya para saydığı görüntüler ortalığa saçıldı.

İBB başkanın yakın çevresindeki isimler etrafında dönen para sayma skandalıyla ilgili soruşturma ilçe belediyelerinden taşınan paralarla ilgili ifadeler doğrultusunda genişletiliyor.

Daha önce görüntülerde yer alan Şişli belediye başkan yardımcısı Onur Öksel ve Maltepe Belediye Başkanının danışmanı Melih Morsünbül'ün "Biz başkandan aldığımız talimatı yerine getirdik" şeklindeki ifadeleri üzerine dün 3 kişi daha savcılık tarafından adliyeye çağrıldı.

CHP'nin Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP'li Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi'nin "80-85 bin lirayı o adrese götürmemi istedi" diye işaret ettiği Küçükçekmece İlçe Başkanı olan Turgay Özcan ifadeye çağırıldı.

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALİ KILIÇ ADLİYE'DE

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ifade vermek üzere adliyeye geldi.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel ifadesinde "Başkan bana paranın nereden geldiğini ve nereye harcanacağını söylemedi ben de sormadım" demişti. Morsünbül ise "Başkan çanta ile birlikte ofisin adresinin yazılı olduğu bir kağıt verip oraya götürmemi istedi. Paralar sayılırken konuşmalardan 200 bin lira civarı olduğunu duydum. Bana parayı teslim ettiğime dair bir makbuz, belge veya senet vermediler. Amirime paranın nereden geldiğin, nasıl temin edildiğini soracak durumda değildim, talimatı yerine getirdim" şeklinde ifade verdi.

CHP'Lİ İKİ VEKİL SUS PUS NE SAVCILIĞA GİTTİ NE BİR AÇIKLAMA YAPTI

Soruşturma kapsamında ilk ifadesi alınan ve paraları İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'la beraber ofise getiren CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş "2019'da CHP Beylikdüzü Başkanı Turan Taşkın Özer beni aradı. İl binasının satımıyla ilgili bir bağış kampanyası düzenlediğini ve bağış paralarını bana teslim edeceğini söyledi. Ben de kendisiyle Beylikdüzü ilçe binasında çanta içerisinde paraları verdi. Çanta içinde ne kadar para olduğunu bilmiyordum" demişti.

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü ekibinin gözdelerinden Özer kısa sürede parti içi basamakları çifter çifter çıkarak önce CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) başkanlığına seçilmiş daha sonra İstanbul milletvekili olmuştu. Özer savcılık tarafından ifadeye çağrılmasına rağmen ne adliyeye gitti ne de konuyla ilgili tek bir açıklama yaptı.

10 İSİM İFADE VERDİ

Soruşturma kapsamında İBB Spor Kulübü Başkanı ve İBB meclis üyesi Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz, söz konusu binayı satan Ali Rıza Braka, avukatı Gökhan Taşkapan ve Eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel, Maltepe Belediye Başkanı'nın özel kalemi ve danışmanı Melih Morsünbül, Ekrem İmamoğlu'na yakın iş insanı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım ifade verdi.

İHALE VERİLDİ, KASA DEVREDİLDİ KARABAT'IN TASARIM HARİKASI YÜKSELİŞİ!

İddiaya göre o dönem Serdal Taşkın'ıh genel müdürü olduğu Kültür A.Ş,'den çantayla para taşıması için çakarlı aracını işadamı Hüseyin Köksal'a tahsis eden CHP'li vekil Özgür Karabat da sessizliğini koruyor.

KAYNAK: SABAH

Yorumlar (0)
12
az bulutlu