Son Dakika
banner1

Ortaklara verilecek milletvekili sayısı CHP'lileri isyan ettirdi..

DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti adaylarının milletvekili seçimine CHP listesinden girecek olması ana muhalafet partisinde huzursuzluğun fitilini ateşledi.DEVA ve Gelecek Partileri 20, Saadet Partisi 10, Demokrat Parti de iki adayını CHP listelerinden ve seçilecek sıralardan listelere sokmak istiyor.

POLİTİKA 09.03.2023, 11:12
Ortaklara verilecek milletvekili sayısı CHP'lileri isyan ettirdi..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nun Millet İttifakı'nın adayı olmasının ardından gözler ittifakın milletvekili listelerine çevrildi.


tv100 yazarı Erdoğan Aktaş CHP kulislerinden edindiği bilgileri bugünkü yazısında aktardı:


"Uzun yıllar CHP’de görev yapmış bir siyasetçi bana şöyle söyledi: “Düşünsene, CHP’de bakanlık bekleyen o kadar isim var, fakat yüzde 0,5 oy bile alması zor olan Demokrat Parti’den Cemal Enginyurt bakanlık koltuğuna oturacak.

Bu kabul edilebilir mi?”

İşte CHP liderini bu kadar önemli ve çözülmesi zor bir kriz bekliyor.

Parti içinden aldığım bilgilere göre Kemal Kılıçdaroğlu, Babacan’ın DEVA Partisi’ne 6-7, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne 2-3, Temel Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi’ne 2-3, Gültekin Uysal’ın Demakrat Partisi’ne 1 ya da 2 milletvekili adayını CHP listelerinden üst sıralarda yer vermeyi önerecek.

Elbette bu rakamlar partiler arasında tartışma ve pazarlık konusu olacak. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde öyle ya da böyle çözmesi gereken ciddi bir kriz var.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu