Son Dakika
banner1

Muharrem İnce: Bana bölücü diyenler 10 Nisan'ı beklesin

Katıldığı bir televizyon programında 6'lı koalisyondaki anlaşmazlıklara ve kaosa değinen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ‘Bir buçuk yılda masayı yönetemediler, Türkiye'yi nasıl yönetecekler' dedi.

POLİTİKA 22.03.2023, 09:51
Muharrem İnce: Bana bölücü diyenler 10 Nisan'ı beklesin


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında 6'lı koalisyondaki tutarsızlıkları, çelişkileri ve pazarlıklara yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"ALTI AYLIK ÖMÜRLERİ OLUR"

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik 6'lı masayı topa tuttu. Millet İttifakı'nın kısa sürede dağılacağını belirten İnce altı aylık ömürleri olacağını belirtti.

İnce, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu 6'lı masanın 14 Mayıs seçimlerinde istediği sonucu alamayacaklarını ifade ederek "Bu altılı masa seçim kazanamaz, kazansa da yürütemez. Altı aylık ömürleri olur. " dedi.

"NEREDE ANLAŞACAKLAR?"

6'lı masadaki anlaşmazlıklara ve kaosa değinen İnce, "Nerede anlaşacaklar? Libya tezkeresi geldi, ne olacak? CHP hayır verdi. İYİ Parti evet verdi. Bir Cumhurbaşkanı adayını 1.5 yılda belirlediler, İstanbul Valisi'ni nasıl atayacaklar?" dedi.

"10 NİSAN AKŞAMI GÖRÜŞÜRÜZ"

Partisinden cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan İnce, eski partisi CHP'de kendisini bölücülükle suçlayanlara şöyle yanıt verdi: "Öneriyorum, 1 yıldır bağırıyorum. 6'lı Masa Cumhurbaşkanlığı seçimini ayrı yapsın, sandık güvenliği için bütün muhalefet partileri hepimiz bir araya gelelim sandıkları koruyalım diyorum. Mesela Kırşehir bizim olsun, biz koruyalım sandıkları. 200 bin sandığı birlikte koruyalım. Bunu söylüyorum, hala karşılık bulmadı. 10 Nisan'da listeler açıklandığında göreceksiniz. Benim kehanetlerim var ya, dolar 10 lira olacak, deprem meselesi, 3 Mart'ta görürsünüz diyorum ya. Bana 'bölücü' diyenlere '10 Nisan akşamı görüşürüz' diyorum. Yandı gülüm keten helva." dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu