Son Dakika
banner1

Millet İttifakı fiili olarak 28 Mayıs akşamı bitti mi?

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti'nin Millet İttifakı ile bağının 28 Mayıs akşamı fiili olarak bittiğini aktardığı bir kulis bilgisi paylaştı.

POLİTİKA 30.05.2023, 12:31
Millet İttifakı fiili olarak 28 Mayıs akşamı bitti mi?

İYİ Parti ittifaktan ipleri koparttı

Gazeteci Yazar Kenan Alpay , Hukukçu Mete Han Özkan, Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik , Habertürk Yazarı Nagehan Alçı , tv100 Ankara Temsilci Deniz Gürel; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ın konuğu oldu. 28 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu programda masaya yatırıldı. 

"İTTİFAK 28 MAYIS AKŞAMI FİİLİ OLARAK BİTMİŞTİR"

İYİ Parti'deki kurmaylarla görüşen Gürel "Yarın İYİ Parti’de saat 11'de Başkanlık Divanı toplantısı var. Bu toplantıda seçim masaya yatırılacak. İYİ Parti’nin 3 önemli kurmayıyla görüştüm. Üçü de ortak cümleleri farklı kelimelerle ifade ettiler;  ‘Biz bu ittifakı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için kurduk, sonra 6’lı masa kuruldu ve kamuoyundan bu masanın adayı belirleyeceğini öğrendik. Çekincelerimizi söyledik, Akşener çekincelerini yüksek sesle dile getirdi ve seçime adaysız girdik, o sürecin zararını gördük ve bedelini ödedik. Biz sürekli sahadaydık, Akşener sürekli çalıştı. İttifakın bir ruhu, sebebi vardı, belki bu ruh tekrar canlanabilir ama 28 Mayıs akşamı seçimden sonra fiili olarak bitmiştir’ dediler. Bununla ilgili bir açıklama olup olmayacağını sordum. "Akşener önümüzdeki günlerde bu ittifakın seçim ittifakı olduğunu, seçimle sonlanan bir ittifak olduğu, herkesin siyasal yolculuğa müstakil olarak devam edecek" dediler." kulis bilgisini aktardı. 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu