Son Dakika
banner1

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Yenilgi sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından yaptığı açıklamalarda görevinden ayrılmayacağını belirterek, 'Bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.' dedi.

POLİTİKA 28.05.2023, 21:56
Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Yenilgi sonrası ilk açıklama


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdiği bir seçimde daha CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi yüzde 52,08 oy ile önde tamamlarken, Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,92 oy aldı. Bunun üzerinde CHP'li seçmenlerden istifa paylaşımları geldi.

"Mücadeleye devam edeceğiz"

Açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, istifa etmeyeceğinin sinyallerini vererek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara boyun eğmeden mücadele eden tüm vatandaşlarıma teşekkür ederim. Bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.

Şu andan itibaren bana oy veren 25 milyon vatandaşımızı moralli şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum yürüyüşümüz sürüyor buradayız. Bu toprakların bir insanı olarak bolluk, bereket, huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu