Son Dakika
banner1

Kılıçdaroğlu, HDP'nin 'ihanet belgesi'ni kabul etti

6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK güdümündeki HDP'nin 'ihanet belgesi'ni kabul etti. Kandil şimdiden bakanlık düşleri kurmaya başladı.

POLİTİKA 21.03.2023, 09:58
Kılıçdaroğlu, HDP'nin 'ihanet belgesi'ni kabul etti


6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, HDP ile ertelenen toplantısını yaptı. Çıkışta Buldan ve Sancar'la birlikte açıklama yapan CHP lideri, HDP'nin taleplerinin çoğunun 6'lı Masa için uygun olduğunu söyledi

6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasından bu yana eli kanlı terör örgütü PKK ve uzantısı HDP'nin desteğini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kandil'in istekleri için pazarlık masasına oturdu. HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Kandil'in 11 maddelik "Tutum Belgesi" dayatmasının büyük bölümünü kabul etti.

Kılıçdaroğlu, 18 Mart'ta planlanan, ancak Şehitler Günü'ne denk düşmesi nedeniyle kamuoyundan yükselen sert tepkiler nedeniyle ertelenen HDP ziyaretini dün gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı parlamentodaki HDP grubunda ziyaret etti. Görüşmeye iki partinin kurmayları da katıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu, bir tarafına Buldan'ı, diğer tarafına da Sancar'ı alarak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun, açıklamasını okurken ellerinin titrediği görüldü.

TALİMATLARI KABUL ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesinden sonra eli kanlı terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden HDP'lilere kadar arka arkaya mesajlar yayınlanmış ve 11 maddelik "Tutum Belgesi"ni kabul etmesi halinde aday çıkarmayıp destek sözü verilmişti.

Sabah'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklama ile bu dayatmaya boyun eğip terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin koşullarını kabul ettiğini kamuoyuna da ilan etmiş oldu.

11 MADDELİK TUTUM BELGESİ

Kandil'in 11 maddelik tutum belgesinin terörist başı Abdullah Öcalan'a uygulanan "sözde tecrit"in kaldırılmasından ana dilde eğitime, "bağımsız yargı" başlığı altında Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasından kayyum atanan belediyelere kadar uzun bir talep listesi bulunuyor.

6'lı masanın HDP'nin ayağına gönderdiği Kılıçdaroğlu'nun Tutum Belgesi'nin büyük bölümünü kabul eden açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

PKK'LI BELEDİYELERE KAYYUM ATANMAYACAK

Kayyum atanmasını, bunun sürdürülmesini asla doğru bulmuyoruz. Bizim ortak mutabakat metninde kayyum uygulamasının olmaması yer alıyor. Seçimle gelen seçimle gider.

PKK PARTİLERİ KAPATILMAYACAK

Parti kapatmayı zorlaştıracağız. Serbest siyasetin önünün açılması gerekir. Siyaset artık kavga alanı olmamalı.

LGBT MESAJI

Tüm dezavantajlı gruplar (LGBT) için siyaset kurumunun üstüne düşeni yapması lazım. Haklarının elinden alınması gibi bir durum siyasete yakışmaz.

"KÜRT SORUNU" ADI ALTINDA SÜSLÜ KELİMELER

Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. TBMM'nin varlığı sorunları çözen Meclis olmasından kaynaklanıyor. Kuruluşundan bu yana en temel sorunlar TBMM'de çözüldü. Vatandaşın sağduyusuna güvenerek seçtiği parlamenter ile birlikte var olan sorunları çözmeye talibiz ve çözeceğiz. Bu işin ortası yok. Demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu