Son Dakika
banner1

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce görüşmesinde tarih netleşti

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olan ve Millet İttifakı'nın oylarını bölmekle suçlanan Muharrem İnce'yi yarın saat 17:00'de ziyaret edecek. İkili arasındaki görüşmede Muharrem İnce'yi Millet İttifakı'na dahil etmeye yönelik formüllerin konuşulacağı gündemde.

POLİTİKA 28.03.2023, 15:52
Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce görüşmesinde tarih netleşti



Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye görüşme teklifi götürdüklerini açıklamıştı.

GÖRÜŞME TARİHİ NETLEŞTİ
İnce ve Kılıçdaroğlu'nun görüşeceği tarih ve saat belli oldu. Kılıçdaroğlu,  yarın saat 17.00'de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşecek.

Muharrem İnce daha önce yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu ile görüşmeye açık olduğunu ''Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. 100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim ağabeyimdir, genel başkanımdır.'' sözleriyle ifade etmişti.


Diğer yandan iki isim arasında yapılacak görüşmenin büyük bir pazarlığa sahne olacağı gündemde.


CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI TEKLİF EDİLECEK Mİ?

Millet İttifakı'nda daha önce 5 genel başkana ek İBB ve ABB başkanlarının da dahil olmasıyla 7 Cumhurbaşkanı yardımcılığı makamı oluşturulması uzun süre kamuoyunda tartışılmıştı.

Söz konusu görüşmede İnce'yi de böyle bir formülle Millet İttifakı saflarına katma olasılığı kulislerde konuşuluyor.

BAKANLIK TEKLİFİ FORMÜLÜ KONUŞULUYOR

İnce'nin 100 bin imzayı toplayarak elindeki kozu koruduğu, alacağı bakanlık veya Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi ile adaylıktan çekilebileceği yorumları yapılıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu