Son Dakika
banner1

Karamollaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında açıklama

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi halinde seçimleri yüzde 99 kazanacağını" savundu. Karamollaoğlu, altılı masa liderleriyle adaylık görüşmelerini yürütüyor.

POLİTİKA 01.02.2023, 10:38
Karamollaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında açıklama

Karamollaoğlu'nun CHP aşkı : Onu aday gösterirsek seçimi yüzde 99 kazanırız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde seçimleri kazanacağını söyledi.

Altılı masanın adayı, 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantının ardından duyurulacak. Karamollaoğlu, toplantı öncesinde ittifakın liderleriyle adaylık müzakerelerini yürütüyor.

Fox TV'de soruları yanıtlayan Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"(Altılı masanın desteklediği adayın kazanamama ihtimali var mı?) Binde bir ihtimal her zaman bırakırsınız. Yüzde 99, altılı masanın gösterdiği aday kazanır. 

(Peki o isim Kemal Kılıçdaroğlu olursa?) Kim olursa olsun. Mühim olanı, bu kanaatin pekişmesidir. Herkeste, 'evet, falanca şahıs aday olduğu takdirde bunun kazanma şansı diğerlerine göre daha yüksektir' kanaati hakim olacak.

(Güçlendirilmiş başkan yardımcılığı gibi bir durum var mı?) Elbette verilecek kararlarda altılı masadaki liderlerin mutlaka düşüncesi Cumhurbaşkanı tarafından alınacak.

Seçimden sonra bu mekanizma nasıl işler? Ona bakacağız. O günün şartlarında. 

Bakanlıklar nasıl taksim edilecek? Alınan oya göre her partiye bakanlık verilebilir. En azından bir partiye bir bakanlık mutlaka verilir, verilmelidir noktasında da ittifak var. 

Meclis'te çoğunluk tesis edildiği zaman komisyonlar buna göre oluşturulacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu