Son Dakika
banner1

İyi Partili Cihan Paçacı'dan ittifak açıklaması: İş birliğini gerektirecek bir konu yok

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası TBMM'de kayıt işlemlerini sürdüren milletvekillerinden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, partisinin Millet İttifakı'ndan ayrılıp ayrılmayacağına yönelik soruya yanıt verdi.

POLİTİKA 02.06.2023, 07:08 02.06.2023, 12:34
İyi Partili Cihan Paçacı'dan ittifak açıklaması: İş birliğini gerektirecek bir konu yok

Paçacı, Meclis'in bundan sonra daha aktif, daha yetkin şekilde çalışmasının sağlanmasını temenni ettiğini ve kendilerinin de buna katkı vereceklerini söyledi.

"İttifak da diyebilirsiniz iş birliği de diyebilirsiniz"

İYİ Parti'nin ittifaktan ayrılıp ayrılmayacağına yönelik soruya yanıt veren Paçacı, şu ifadeleri kullandı:

İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi aralarında bir işbirliği içerisine girerler. Bunun adına 'ittifak' da diyebilirsiniz 'iş birliği' de diyebilirsiniz ama şu an itibariyle gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değil. Ama önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa tabii ki... Yerel seçimlerde olur, onun öncesinde bazı yasalar da olabilir, herhangi bir kıstas koymadan muhalefet partileri kendi içlerinde bir değerlendirme yaparlar.

"İş birliğini gerektirecek bir konu yok"

Paçacı, soruyu soran gazetecinin "Şu anda ittifakın devamı, iş birliği anlamında bir konu kalmadı diyorsunuz." şeklindeki değerlendirmesi üzerine de, "Evet. İttifak dediğiniz herhangi bir siyasi konu hakkında bir iş birliğidir. Şu anda iş birliğini gerektirecek bir konu yok ama olduğunda göreceğiz." dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu