Son Dakika
banner1

İmamoğlu'na Kaftancıoğlu'ndan şoke eden adaylık yanıtı..

"Önce belediye başkanlığı yap" 6'lı masada Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken adaylık için bastırmaya devam eden İBB Başkanı İmamoğlu'nu şoke eden bir gelişme yaşandı. Anakara kulislerine yansıyan bilgilere göre, İmamoğlu'nun adaylık için destek istediği Canan Kaftancıoğlu, "Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma" dedi.

POLİTİKA 22.11.2022, 09:03
İmamoğlu'na Kaftancıoğlu'ndan şoke eden adaylık yanıtı..



     

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çekişen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destek arayışı sırasında karşılaştığı şoke eden yanıt Ankara kulislerine yansıdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüşen İmamoğlu beklemediği bir yanıt aldı. Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na "Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma" dediğini aktardı.

Zafer Şahin'in "İmamoğlu’na İstanbul freni" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

İyi Parti lideri Akşener ile ilişkileri kulislere yansıdığı kadarıyla sorunsuz bir seyir izliyor.

Ama CHP’nin tartışmalı İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile arasındaki buzları bir türlü eritemiyor.

En son 15 gün önce İstanbul’da bir otelin lobisinde Kaftancıoğlu ile görüşüyor ve adaylık yolunda kendisine destek vermesini istiyor.


Hatta rivayet o ki “ Bak Kaftancıoğlu, artık tarafını belli et. Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?” diye bastırıyor. Ancak aldığı yanıtla adeta şoke oluyor.

İmamoğlu’nun üst perdeden konuşmasından rahatsız olan Kaftancıoğlu “Sen benimle nasıl böyle konuşabilirsin. Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma” diyor.

Kaftancıoğlu’nun İmamoğlu’na öfkesi bu görüşmeden sonra da geçmiyor. İmamoğlu’nun il yönetimindeki akrabası Ufuk İnan’ı yanına çağırıyor ve “Söyle ona işine baksın, belediye başkanlığı yapsın. Bu işlere karışmasın” diye mesaj yolluyor.
İmamoğlu o mesajı alıp gereğini yerine getirmiş midir? Hiç sanmam.

Bu adaylık meselesi CHP’de büyük bir kırılmaya doğru tam gaz gidiyor.

Takibe devam…

İmamoğlu'na Kaftancıoğlu'ndan şoke eden adaylık yanıtı: "Önce belediye başkanlığı yap" ile ilgili etiketler

Yorumlar (0)
12
az bulutlu