Son Dakika
banner1

İbrahim Kalın'ın MİT Başkanlığı dünya basınında! "Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı"

Dışişleri Başkanı olan Hakan Fidan'dan boşalan koltuğu İbrahim Kalın devraldı. MİT Başkanlı olarak atanan İbrahim Kalın, dünya basınında geniş yankı buldu. İngiliz haber ajansı Reuters Kalın'ın Türkiye'nin dış politika gündemini şekillendiren birçok diplomatik çabaya öncülük ettiğini yazdı.

POLİTİKA 06.06.2023, 12:23 06.06.2023, 22:22
İbrahim Kalın'ın MİT Başkanlığı dünya basınında! "Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı"

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı İbrahim Kalın oldu.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına Sayın İbrahim Kalın'ı atamıştır." ifadesi kullanıldı.

MİT BAŞKANI İBRAHİM KALIN'DAN İLK MESAJ

MİT Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Güzel ülkem için durmak yok, yola devam… Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevim dolayısıyla tebrik eden ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Güçlü, güvenli ve bağımsız Türkiye için çalışmaya devam." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN, DIŞ BAŞINDA DA GÜNDEM OLDU

Kalın'ın MİT başkanlığı dış basında da gündem oldu. Reuters haberi "Erdoğan sözcü kalını istihbarat şefi olarak atadı" başlığını attı.

Haberde Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan'ın atandığı belirtilirken, Kalın'ın 2014 yılından bu yana sözcülük yaptığı bilgisine yer verildi. 

İbrahim Kalın'ın MİT Başkanlığı dünya basınında!

Kalın'ın eğitim bilgilerine yer verilen haberde yeni MİT başkanının Türkiye'nin dış politika gündemini şekillendirdiği belirtildi:

Kalın, doktora derecesine sahiptir. George Washington Üniversitesi İslami ilimler bölümünden mezun oldu ve Ankara merkezli hükümet yanlısı bir düşünce kuruluşu olan SETA'nın kurucularından biriydi.

Kalın, son yıllarda Türkiye'nin dış politika gündemini şekillendiren birçok diplomatik çabaya öncülük etti.

"ERDOĞAN'IN UZUN SÜREDİR SIRDAŞI"

Middle East Eye (MEE) 'Erdoğan, sözcü Kalın'ı istihbarat başkanlığına atadı' başlıklı haberinde Kalın için 'Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı' dedi.

Kalın'ın 2014'ten bu yana cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve cumhurbaşkanı dış politika danışmanı olarak görev yaptığını hatırlatan MEE, yeni MİT Başkanı'nın doktora derecesine sahip olduğunun altını çizdi.

"Önemli konuların çözümlenmesinde zaman zaman Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak temaslarda bulunan Kalın, özellikle son dönemde ABD ile ilişkilerin yürütülmesinde alternatif kanal olarak öne çıktı."

İbrahim Kalın'ın MİT Başkanlığı dünya basınında!

Al Arabiya ise 'Uzun süredir Erdoğan'ın yakın arkadaşı olan Kalın, 2014'ten bu yana Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak görev yapıyordu' dedi ve iu değerlendirmede bulundu;

'Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü olarak, özellikle Suriye ihtilafı gibi kriz durumlarında , ülkenin dış politikasının yönlendirilmesinde hayati bir rol oynadı'

"Bölgesel ihtilafların yanı sıra Kalın, Türkiye'nin dış politikasının önemli bir yönü olan Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini de etkiledi. İnsan hakları ve göçmenlik konularındaki anlaşmazlıklar da dahil olmak üzere çok sayıda zorluğa rağmen Kalın, AB ile diyaloğun ön saflarında yer aldı."

İbrahim Kalın'ın MİT Başkanlığı dünya basınında!

"TÜRK GİZLİ SERVİSİNİN İPLERİNİ HAREKET ETTİRECEK" 

Yunan Kathimerini 'Kalın resmen MİT başkanlığına atandı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Ethnos ise haberinde Kalın'ın 'Güzel ülkem için durmak yok, yola devam…" ifadelerini kullandı' sözlerine yer verdi. Skai 'Erdoğan'ın sağ kolu, mutlak güvendiği adam bundan böyle Türk gizli servisinin iplerini hareket ettirecek' dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu