Son Dakika
banner1

 HDP mitinginde Kılıçdaroğlu'na oy istendi:1 oy Kılıçdaroğlu’na, 1 oy Yeşil Sol Parti’ye

Yeşil Sol Parti adıyla seçimlere giren, aynı zamanda terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan HDP, Yenikapı'da miting düzenledi. Yapılan mitingde İmralı’ya selam pankartı açan HDP'liler hemen sonrasında Kılıçdaroğlu için destek istedi. Kürdistan Sosyalist Partisi MKYK üyesi Mensur Kara, ''Bir oy Kılıçdaroğlu’na, bir oy Yeşil Sol Parti’ye'' dedi. Alanda bulunan terör destekçileri bebek katili Öcalan'ın sözlerini pankartlara yazarak özgürlük çağrısı yaptı. Alanda bir tane bile Türk bayrağı olmaması dikkat çekti.

POLİTİKA 13.05.2023, 15:04
 HDP mitinginde Kılıçdaroğlu'na oy istendi:1 oy Kılıçdaroğlu’na, 1 oy Yeşil Sol Parti’ye


 

Ekrem İmamoğlu'nun Yeşil Sol Parti'ye tahsis ettiği Yenikapı'da Kürdistan sloganları atılıyor. Yeşil Sol Parti adıyla seçimlere giren HDP, İstanbul Yenikapı'daki mitingi terör örgütü PKK propagandasına dönüştü. Kılıçdaroğlu'na tam desteğini açıklayan HDP'liler Kürdistan'ı kurarak bebek katili Öcalan'ı ve Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacaklarını söylediler.

HDP Kılıçdaroğlu'na oy istedi
Mitingde konuşan Kürdistan Sosyalist Partisi MKYK üyesi Mensur Kara, Millet İttifakı'ndan aldıkları destekle, Kılıçdaroğlu için oy istedi. Kara, ''1 oy Kılıçdaroğlu’na, 1 oy Yeşil Sol Parti’ye'' çağrısı yaptı. Kılıçdaroğluyla ittifak içerisinde olan PKK'nın siyasi kolu olan HDP'nin Milletvekili adayı Hasan Cemal, "Türkiye'de yarın seçim sandığında tarih yazılacak. Erdoğan Türkiye'nin başından gidecek" diye konuştu. Miting alanında bir tane bile Türk bayrağı görülmezken HDP ve CHP bayraklarının yan yana olduğu görüldü.

Miting PKK propagandasına dönüştü
Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP'nin, Van’daki mitinginde konuşan Pervin Buldan, 3 ayrı terör suçundan cezası kesinleşen Selahattin Demirtaş’a, terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanan Ayla Akat Ata’ya, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından tutuklanan ve “Biz sırtımızı YPJ'ye YPG'ye PYD'ye yaslıyoruz” ifadeleriyle hafızalara kazınan Figen Yüksekdağ’a selam gönderdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu