Son Dakika
banner1

HDP Altılı Masa'ya şartlarını sundu! 'TSK mensupları yargılanacak'

CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde HDP ile görüşmesi beklenirken terör örgütünün siyasi kolu HDP önce 18 Mart'ı işaret etmiş ardından görüşme tarihini ileriye almıştı. İşte HDP'nin Altılı Masa'ya katılmak için sunduğu şartlar...

POLİTİKA 18.03.2023, 08:07
HDP Altılı Masa'ya şartlarını sundu! 'TSK mensupları yargılanacak'

CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde Altılı Masa ile görüşmesi beklenirken terör örgütünün siyasi kolu HDP'den önce 18 Mart'ı işaret etmiş ardından görüşme tarihini ileriye çekmişti.

HDP Gençlik Teşkilatı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın Altılı Masa'ya ileri sürdüğü şartlar sıralandı.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

-Terörle mücadele eden TSK mensupları yargılanacak.

-İlkokuldan itibaren anadil konulacak.

-Doğu ve Güneydoğu'ya özerklik verilecek.

-Teröre bulaşan belediyelerdeki kayyumlar geri alınacak.

-Altılı Masa'nın aday çıkmazlığı geçtiğimiz günlerde son bulurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu isminin aday olması üzerine HDP'den tebrik mesajları geldi. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile 18 Mart'ta görüşmesinin tarihinin ertelenmesiyle HDP'den peş peşe görüşme şartları sıralandı.

İşte HDP'nin Altılı Masa'ya katılmak için sunduğu şartlar:

"Koruculuk sistemi lağvedilecek suça karışan korucular yargılanacaktır.

Eğitimin bütün kademelerinde anadilde eğitim görülecektir. Bunu içselleştiremeyen, önyargı ile yaklaşan siyasi anlayışla uzlaşamayız. 6'lı masa 7'li masa olacaksa sözümüz budur.

HDP, Kürdistan gerçekliğine uygun olarak ortak vatan, demokratik anayasa kapsamında bu hakikatin yasal statü temelinde kabul görmesi için mücadele eder.

OHAL kaldırılacak ve OHAL'e dayanılarak kayyum atanan belediye eş başkanları derhal görevlerine iade edilecektir.

Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'deki demokrasi sorunu başta olmak hiç bir temel sorunun çözülmeyeceği açıktır. Sadece son bir kaç yılda yaşadıklarımız bile bunu kanıtlamaktadır."

1_222

Yorumlar (0)
12
az bulutlu