Son Dakika
banner1

FETÖ'cü isimlerle fotoğrafları olan Namık Tan'a CHP'de yeni görev!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevine Namık Tan'ı getirdi. Görevi, Ünal Çeviköz'den devralan Tan'ın FETÖ firarileriyle olan fotoğrafları yeniden gündeme geldi.

POLİTİKA 07.06.2023, 00:50
FETÖ'cü isimlerle fotoğrafları olan Namık Tan'a CHP'de yeni görev!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Vatan'ı hedef alan, askeri operasyonlara karşıtlığı ile bilinen Ünal Çeviköz'ün yürüttüğü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı görevine Namık Tan'ı getirdi.

TÜRKİYE'NİN SURİYE OPERASYONLARINA KARŞI ÇIKMIŞTI

Ancak, Namık Tan'ın da benzer bir anlayışla askeri operasyonlara karşı çıkan ifadeleri olduğu biliniyor. TSK'nın düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili "Huzurla uyuyabildiğimiz gün kalmadı" diye tepki gösteren ve FETÖ firarileriyle fotoğrafları bulunan Namık Tan, Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı olarak görev alacak.

Namık Tan'ın firari FETÖ İmamı Emre Çelik ve firari FETÖ imamı Faruk Taban ile yan yana fotoğrafları bulunuyor.

FETÖ'cü isimlerle fotoğrafları olan Namık Tan'a CHP'de yeni görev!

S-400 ALIMINA DA KARŞI

Tan'ın söylemleri ile Kılıçdaroğlu sonrası dönüşen CHP'nin söylemleri birbiri ile büyük benzerlik gösteriyor. CHP'nin KHK'lar ile ihraç edilen FETÖ'cüleri görevlerine iade etme vaadi kamuoyuna bizzat Kılıçdaroğlu tarafından duyurulmuştu. Yine bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YPG/PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini, Türkiye'ye saldıracaklarına inanmadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu ve A Takımı'nın kararı ile sınır ötesi operasyonlar için Meclis'ten geçmesi gereken tezkereye 'hayır' oyu verilmişti.

Tan ile CHP'nin söylemlerinin örtüştüğü bir başka nokta ise S-400 alımı oldu. Türkiye'nin ulusal güvenliği için aldığı S-400'lere Tan, ABD ile ilişkilerin bozulacağı gerekçesi ile karşı çıkmıştı.

TAN, BU KONUDA ŞU PAYLAŞIMLARI YAPMIŞTI:

"S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir. Gerçekçi/soğukkanlı olmalıyız. F-35'lerin imalatına yaptığımız katkının, bu bağlamda ortak üretim sürecinde yer almamızın, savunma sanayii şirketlerimize ciddi teknolojik kabiliyet, ülkemize gelir kazandırmakta olduğunu unutmamalıyız."

FETÖ'cü isimlerle fotoğrafları olan Namık Tan'a CHP'de yeni görev! - Resim : 2

Yorumlar (0)
12
az bulutlu