Son Dakika
banner1

Erdoğan:Bay Kemal HDP'ye Öcalan'ı ve Demirtaş'ı serbest bırakma sözü verdi, Bunlar asker düşmanı vatan hainleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A Haber ve ATV ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e canlı yayında tepki gösterdi.

POLİTİKA 30.03.2023, 13:12
Erdoğan:Bay Kemal HDP'ye Öcalan'ı ve Demirtaş'ı serbest bırakma sözü verdi, Bunlar asker düşmanı vatan hainleri

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 EY BAY BAY KEMAL KARABAĞLAR'DA KİM VAR?
Ne yazık ki bizim muhalefetimiz çok konuşur ama hiçbir iş yapamaz. İzmir'de deprem oldu. İzmir belediyesi ana muhalefette. Ne yaptılar? Hiç. Biz gidene kadar bunlar ortada yoktu. İçişleri Bakanım, Çevre Şehircilik oraya gittiler, süratle işleri başlattılar. Milletimiz ne demeye başladı; 'yaparsa AK Parti yapar' dediler. Rezerv alanlarında hala çalışmalar ediyor. Ey Bay Bay Kemal, Karabağlar'da kim var? Oraya kim bakıyor? CHP belediyesi. Peki ne yapıyorsunuz siz Karabağlar'da?

YENİ DÜZENLEME GELİYOR
İmarla ilgili zaten yasal düzenlemelerimiz var. Bu olaylardan sonra en son İstanbul'da 120-130 bu alanlarda söz sahibi olan mühendislerle, mimarlarla, jeoloji mühendislerle, hocalarımızla genişçe bir toplantı yaptık. İkincisini Gaziantep'de Çevre Şehircilik Bakanım yaptı. Yeni bir düzenlemeyi yapmak mukadderdir diye düşünüyorum. Allah bize lütfederse, yeni dönemde hocalarımızla teferruatla şekilde ele alıp bir adım atabiliriz. Artık 'bu evde filanca oturuyor, ne olacak bunun hali' diye düşünmeden 'Buna ne yapılır' kararını vermemiz lazım. İstanbul'da Fikirtepe'yi, Çamlıca'nın altında Küplüce, Ferah Mahallesi'ni hatırlayın. Oralarda evleri yıkamadık. Oralar bizim oy depomuzdur. Bakanım tek tek oraları ziyaret etti. Kira ise kira, bir an önce buradan sizi kiraya taşıyalım, daha sonra evlerinizi yapalım ve gelin evlerinizde oturun. Bazıları 'benim şu kadar çocuğum var en az 2 daire isterim', bazıları '3 daire isterim'. Bunları yapmakta zorlanıyorsunuz. Bazı şeyleri dinlemedik oraları yaptık. Zemin +3 gibi binalar yapıldı. 15 gün önce yolumu çevirdiler. Evlerini yıktırmayanlar bu defa 'Başkanım ne olur bizim evleri de yık' dediler. Yapılanları gördüler. Halbuki benim bunlara 3-4 sene önce söylediğimde bugün o binalar bitmiş olacaktı. Anlatamıyorsun. İnanmıyor, açıkta kalırım zannediyor. Şimdi de bu felaketler olunca hepsi buraları süratle değişim, dönüşüme gidiyoruz.


BUNLAR VATAN HAİNİ, ASKER DÜŞMANI
Bunlar ne millidir ne yerlidir? Askerimize bu tür hakarette bulunanlar vatan hainidir. Bunların bir defa vatanını, milletini sevmek gibi bir derdi yok. Açık, net söylüyorum; bunlar vatan haini, asker düşmanıdır. Jandarmanın, polisin düşmanıdır. Bütün bunlar şu anda Bay Bay Kemal'in, ana muhalefetin başındaki zâtın kimi ziyaret ettiği belli değil mi? Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret ediyor.

HESABINI MİLLETİM SORACAK
Ana muhalefetin başındaki zât kimi kurtarmaktan bahsediyor. Demirtaş'ı kurtarmaktan, Apo'yu kurtarmaktan bahsediyor. Sen nerede dolaşıyorsun? Diyarbakır'da yavrularımızı, insanlarımızı öldürenler, Demirtaş'ın talimatıyla sokaklara dökülüp, onları şehit etmediler mi? Şu anda Meral Hanım da içinde olmak kaydıyla birlikte 6'lı Masa şimdi 7 oldular. Bunları nasıl çıkaracaklarının planını yapıyorlar. Milletim hesabı 14 Mayıs'ta bunlardan soracaklardır.

Aynı şeyi Kızılay için aynı şeyi AFAD için yaptılar? Gözleriniz kör mü sizin? Bay Bay Kemal'in gözlerinin kör olduğunu anladık da sizin de mi gözleriniz kör? AFAD'ın orada tabelası var, 'AFAD orada yok' diyorlar. Şu anda AFAD ağırlıklı olarak çadır kurulumlarını yürütüyor. Sahra hastanelerini bir taraftan yürütüyor. 35 bin arama kurtarma personeli, 270 bini kamu personeli ve gönüllü, yarım milyon insanımızın her birine tekrardan şükranlarımı sunuyorum. Bu ziyarette kapı arkasında nelerin yapıldığını bilemiyorum. Çok hassas konular olduğu. Özellikle yerel yönetim, özerklik şartından tut da, içeridekilerin çıkarılması üzerine konular.

''KANDİL'DEN YAPILAN AÇIKLAMALAR ORTADA''

Askerimize hakarette bulunanlar vatan hainidir. Bunların vatanını, milletini sevmek gibi bir derdi yok. Bay Bay Kemal, terörün Parlamento'daki uzantılarını ziyaret ediyor. Ana muhalefetin başı acaba buradan ne elde edecek?

Kandil'den yapılan açıklamalar ortada. Demek ki biz devlet olarak doğru yoldayız. Onlar eğer benim askerimi, iktidarı kötülüyorsa demek ki doğru yoldayız. Çünkü onlar bizim silahımızı kötülüyor. Bu silah, teröristler için kullanılıyor. Nerede bir terörist varsa biz bütün gücümüzle onların tepesine tepesine ineceğiz.

''DEMİRTAŞ'I VE APO'YU KURTARMAKTAN BAHSEDİYOR''

Ana muhalefetin başındaki zat kimi kurtarmaktan bahsediyor? Demirtaş'ı, Apo'yu kurtarmaktan bahsediyor. Sen nerede dolaşıyorsun ya? Diyarbakır'daki o yavrularımızı öldürenler, Demirtaş'ın talimatıyla sokağa dökülmedi mi? Şu anda Meral Hanım da içinde olmak kaydıyla birlikte altılı masa -şimdi yedili oldular- bunları nasıl çıkaracaklarının planını yapıyor. Benim milletim vatana ihanet edenlere 14 Mayıs'ta yol vermeyecektir.

HDP'YE VERİLECEK TAVİZ PKK'YA VERİLMİŞTİR

HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya; yani Kandil'e verilmiş demektir. Aylar önce masanın altında bir yedinci ortak var demiştim. Belki birileri onu hiç kaale almadı. Yedinci ortak şu anda tam manasıyla ana muhalefetin başının ziyaretiyle ortaya çıkmış oldu. Partisinde veya parti genel merkezinde ziyaret değil; parlamentodaki grup odasında kendilerini ziyaret etti. Kendi ifadeleriyle kumar masasındakilerinin sadece HDP'ye değil her birinin bir diğerine bakışı da arızalı. Meral Hanım esip gürlüyorsun. Hani kumar masası, hani noter? Ne oldu sana! Niye geri vitese taktın da dönüp masaya oturdun?

ŞU TABLOYA BAKIP ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL
Bir milletvekili niçin ayrıldı? Neden ayrıldı? Biz bunlarla bir arada olamayız dedi. 7'li Masa henüz hiçbir şey yapmamış olmamasına rağmen şimdiden yorgundur, bitiktir. Karşımızda kaybedilenler kulübü gibi bir masa var. Kendi başarısıyla, yeteniğiyle bir yere gelmiş olan var mı? Yok. Kimi kasetle iş başına geldi. Kiminin elinden biz tuttuk, Başbakan yaptık, bakan yaptık. Bu masadakiler aralarındaki kavgayı, birbirine verdikleri tavizleri demokrasi diye yutturmaya çalışıyorlar. Şu tabloya bakıp da üzülmemek elde değil. Partinin sözcüsü hanımefendiye inanmıyor ve partisinden istifa ediyor. Bu masanın başını ilk andan beri CHP ve HDP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı.

ERDOĞAN HİZMET ETMEKTEN BAŞKA NE YAPTI
PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiğini söylüyor. Firari FETÖ'cüler bu alacakaranlık kuşağı masasının sayesinde ülkeye geri döneceğinin hesabını yapıyorlar. İnanıyorum ki millettimiz bunların hepsine de en güzel dersi 14 Mayıs'ta verecektir. Ben milletime şunu hatırlatmak istiyorum. Kandil'den verilen yayınlarda neler söylendiğini herhalde dinliyorsunuz? Ne diyorlar? CHP'yi biz getiriyoruz, 6'lı Masa'yı biz getiriyoruz, 14 Mayıs'ta Erdoğan'dan bu ülkeyi temizleyeceğiz diyorlar. Bu ara onlara bir şey daha katıldı. Son dönemde Cumhurbaşkanı adayı olan zat bunlara katıldı. O da aynı şeyleri söylüyor. Türkiye'nin Erdoğan'dan kurtulması lazım diyor. Erdoğan sana ne yaptı? Erdoğan bu ülkeye hizmetkâr olmaktan başka ne yaptı? Yazıklar olsun.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu