Son Dakika
banner1

Erdoğan: Tüm hainlerden hesap sorduk, sormaya da devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla millete sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan konuşmasında, FETÖ'cülerin ülkeye yaptığı ihaneti asla unutmayacaklarını vurgulayarak, "Bu alçaklığın hesabını, yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya da devam edeceğiz." dedi.

POLİTİKA 16.07.2021, 09:25
Erdoğan: Tüm hainlerden hesap sorduk, sormaya da devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı ayrıca, "Kendi güvenlikleri için ülkemizi kalkan olarak kullandıklarını sananlar aslında bizim tarihe sahip çıktığımızı anlamıyor. Biz kendimiz için ne istiyorsak tüm coğrafyamız ve tüm insanlık için de aynısını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Her yaştan, her meslekten, her kesimden insanıyla bu hayasızca akına gövdelerini siper ederek gördükleri her yerde darbecilerin önlerini keserek, anadan, yardan, evlattan, serden geçerek verdikleri mücadele sırasında gazilikle şereflenen kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemize ve milletimize yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Bu alçaklığın hesabını yakaladığımız tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz.

15 Temmuz 2016 Cuma günü akşam saatlerinde başlayıp ertesi gün milletimizin ayakları altında çiğnenerek sona eren bu darbe girişimi tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır.

Ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca elbette pek çok darbeye, darbe girişimine, kalkışmaya, terör saldırısına maruz kalmıştır. Ama o gece yaşananlar, bize, kendi devletine silah doğrultan, masumların kanını döken bu hainlerin nasıl dünyanın en sefil yaratıklarına dönüşebileceğini göstermiştir.

Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu