Son Dakika
banner1

Erdoğan'dan yeni dönem mesajı: Yanlış hesaplar bu defa Bağdat’tan değil sandıktan döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine yönelik mesajlar verirken 'Dünden itibaren çalışmaya başladık. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması önceliğimizdir' dedi. Erdoğan ayrıca depremzedelere seçimler sonrası edilen hakaretleri de hatırlatarak sert tepki gösterdi. CHP'nin milletvekili sayısına değinen Erdoğan, 'İktidar hırsıyla yapılan yanlış hesaplar bu defa Bağdat’tan değil sandıktan dönmüştür' diye konuştu. Erdoğan'ın enflasyon ve vize sorunu mesajları da dikkat çekti.

POLİTİKA 30.05.2023, 16:05
Erdoğan'dan yeni dönem mesajı: Yanlış hesaplar bu defa Bağdat’tan değil sandıktan döndü


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri'nde TOBB 79. Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye'ye hizmet mücadelemizde sizinle yürüdük. Türkiye'yi tarihin en büyük yatırım hamleleriyle beraber tanıştırdık. İhracatımızı 36 milyar dolardan, 205 milyar doların üzerine beraber çıkardık. Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan Türkiye'nin otomobilini sizlerle hayata geçirdik. Farklı hesaplarla hareket edenleri asla aramıza sokmayacağız. İş dünyasıyla el birliği, gönül birliği ile Türkiye Yüzyılı'ı beraber inşa edeceğiz.

Tarihimizin en önemli seçim süreçlerinden birini hamdolsun başarıyla tamamladık. 14 Mayıs'ta seçimlerinin Meclis boyutu neticelenmiş, 28 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanlığı süreci tamamlanmıştır. 28 Mayıs gecesini ülkemizle birlikte her yerde bayram gecesine çeviren tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Seçim sürecini tüm yönleriyle değerlendireceğiz. Gerek anlamı gerekse sonuçlarıyla birlikte bir kader seçimi yaşadığımızın farkındayız. Türk ile Kürt'ün, Alevi ile Sünni arasına ekilmek istenen fitne tohumlarını bu topraklar reddetmiştir. Anadolu irfanı bir kez daha siyaset mühendisliğine karşı gelmiştir. Seçimin kazananı Türk milleti ve Türk demokrasisi olmuştur.

Milli irade bir kez daha en güzel ve en hayırlı şekilde tecelli etmiştir. Millet kumar masasına tekmeyi vurarak devirmiştir. Hatta hesap uzmanıyım diyerek övünenler, 40 milletvekilinden olmuştur. Ben hesap uzmanı değilim ekonomistim burada bu hesabı sizlerle de paylaşayım. CHP'nin vekil sayısı 2018'de 146'ydı, 2023'te vekil sayısı 169'a çıktı ama 40 tane kiralık vekil gidince nereye düştü CHP'nin vekil sayısı 129 vekile düştü. İktidar hırsıyla yapılan yanlış hesaplar bu defa Bağdat'tan değil sandıktan dönmüştür. Bundan sonrasını herhalde oraya gönül vermiş olan tüm CHP'li vatandaşlarım düşünecektir. Türkiye'nin 16 Nisan 2017 referandumuyla birlikte terk ettiği eski yönetim sistemini elinin tersiyle itmesi manidardır. Ne dediler önce Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dediler, tuttu mu, tutmadı.

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Bizim görevimiz milletin önüne yeni hedefler koymaktır.

"DEPREMZEDELERE YÖNELİK BU REZİLLİKLERİ UNUTTURMAYACAĞIZ"

Dünden itibaren çalışmaya başladık. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması önceliğimizdir. Şimdiye kadar 910 binden fazla çadırın, 117 binden fazla konteynerin kurulumunu tamamladık. Gerek 14 Mayıs'ta gerekse 28 Mayıs'ta şahsımıza çok güçlü destek veren deprem şehirlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Depremzedelerimiz geçtiğimiz haftalarda aynı zamanda sırf oy tercihlerinden dolayı insanlık tarihinin en aşağılık hakaretlerine de, pek çok vicdansızlığa da maruz kaldılar. Buna rağmen dik durmaya devam ettiler. Depremzede kardeşlerimize yönelik bu rezillikleri unutturmayacak, unutturmayacağız.

Depremden en çok yıkıma uğrayan illerimizde ticari hayat da olumsuz etkilendi. Faaliyete geçen 13 bine yakın iş yerimizle buradaki ticareti yeniden hep beraber canlandıracağız.

ENFLASYON MESAJI

Bir diğer gündem maddemiz enflasyonun yol açtığı sıkıntılar. Refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlıyız. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikasına sıkı sıkı bağlıyız. Yüksek enflasyon meselesini tek haneli rakamlara indirerek halkımızı rahatlatan bizdik, yine biz olacağız. Küresel ekonomideki dalgalanmalar duruldukça bunun olumlu sonuçlarını göreceğiz.

Kabinemizin oluşmasından sonra süratle ziyaretlerimize başlayacağız. Bize de gelecek olan dünya liderleri var. Hedefimiz, çevremizde güvenlik ve barış kuşağı tesis etmektir. Türk dünyasıyla bağlarımızı tahkik ettik.

"VİZE SORUNU SİYASİ ŞANTAJ OLARAK KULLANILIYOR"

Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle altın değerinde bir 5 sene daha kazandığımıza inanıyorum.

"SİYASİ TARİHİMİZİN EN REZİL KAMPANYASINI YÜRÜTTÜLER"

Millete ve iş dünyasına korku salmak adına piyasa spekülasyonu dahil her türlü çirkefliği sergilediler. Sırf 3-5 oy daha fazla alabilmek için siyasi tarihimizin en rezil kampanyasını yürüttüler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu