Son Dakika
banner1

Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Türkiye terör örgütlerinin oyuncağı değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Ne diyorlar? Demirtaş'ı ve Öcalan'ı çıkaracaklarmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir.'' diyerek Millet İttifakı'na tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu'nun İzmir'e de gideceğini belirterek, 'İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz' açıklamasını yaptı.

POLİTİKA 23.04.2023, 16:37
Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Türkiye terör örgütlerinin oyuncağı değildir


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bugün iki bayramı bir arada kutlayan sevgili çocuklar hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Maşallah, şu muhteşem katılım buraya gelirken yolların sağında solundaki Akyazı'nın güzel insanları doğrusu bize çok duygula anlar yaşattı. Adeta buradaki muhteşem katılımı Akyazı'dan buraya caddenin sağında solunda gördük. Bu bir şeyi gösteriyor. Akyazı 'Biz 14 Mayıs'a hazırız' diyor. Sakarya biz gümbür gümbür akıyoruz, '14 Mayıs'a hazırız' diyor. İnşallah 14 Mayıs'ta bay bay Kemal'i gönderiyor musunuz? Onun buradaki uzantılarına gereğini yapıyor musunuz? Cumhur İttifakı'nı Sakarya'da iş başında güvenle yola devam diyor musunuz? Ben de sizlere şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum.

"MİLLİ MÜCADELE RUHUNU HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİK, KAYBETMEYECEĞİZ"

Milli mücadelenin en önemli safhalarından biri olan Büyük Millet Meclisimizin açıldığı gün olan 23 Nisan'ın 103. yıl dönümüne ulaştık. Mmilletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu'nun, divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun. Öyleyse 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım. Ben Sakarya'nın bu dersi vereceğine inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal'in çocuklarımıza adadığı bu önemli günün temsil ettiği milli mücadele ruhunu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Sakarya'nın evladı Sait Faik, 'Bir insanı sevmekle başlar her şey' diyor.

İstanbul'da riskli konutunu dönüştürmek isteyenlere dönüşüm bedelinin yarısını veriyoruz. 5 yılda İstanbul'daki riskli yapıları dönüştürmeyi hedefliyoruz.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIMIZI ASLA YALNIZ BIRAKMADIK"

21 sene değil 40 yıl dik durduk dikleşmedik ve bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim kendi hikayemizde milletimizi sevmekle, ülkemizi sevmekle, vatanımızı sevmekle başladı. Her günümüze, her haftamıza, her ayımıza, her yılımıza bu aşkla bu sevda ile başladık ve devam ettik. Bu yıl 6 Şubat depremlerinde yaşadığımız kayıplar sebebiyle Ramazan ayını ve bayramı buruk karşıladık. Biliyorsunuz bizim hareketimizde hanım kardeşlerimizin yeri çok farklı. Hep 'Kale içeriden fethedilir' derim. Yani hanımlar bu konuda kararını verdimi bu iş bitmiştir. Hamdolsun imanımızın bir gereği olarak umudumuzu asla yitirmedik. Ne diyor şair; 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek sinede yüktür.'

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmadık. Dün de Kahramanmaraş'taydım Nurdağı'ndaydım orada konutların teslimini yaptık. Bugüne kadar Cumhur İttifakı olarak 4-5 kez bölgeye gittik. Ama birileri de turist olarak gittiler. Biz turist olarak değil iş yapmaya gittik. Asrın felketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

"DEPREM ŞEHİRLERİMİZİ TAMAMEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Sakarya bu acıyı iyi bilir. Bundan 24 sene önce 17 Ağustos 1999'da Sakarya ile birlikte Marmara bölgemizin hemen tamamında meydana gelen depremin acı hatıraları yüreklerimizde hala tazedir. Türkiye bugün 1999'a göre her bakımdan fersah fersah ileride bir ülke olarak 6 Şubat depremlerinin yaralarını daha hızlı sarıyor. Depremin 75. gününde ilk köy evlerini teslim etmeyi başaracak bir süratle çalıştık. İnşallah 650 bin yeni konut inşa ederek deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldıracağız. Sadece bununla da kalmıyoruz ülkemizin tamamını depreme hazırlamak için kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri yürütüyoruz.

TCG Anadolu'yu bugün Karadeniz'e uğurladık. Bundan sonra bir de İzmir'de duracak. Oradan farklı mesajlar vereceğiz.

İSTANBUL'DA RİSKLİ KONUTUNU DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Muhtemel bir depremde en büyük tehditle karşı karşıya olan İstanbul ile başlayarak tarihi bir dönüşüm kampanyası başlatıyoruz. İstanbul'da riskli konutunu dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza dönüşüm bedelinin yarısını hibe olarak veriyor, kalan yarısına da çok uygun şartlarda borçlanma imkanı getiriyoruz. Her yıl 300 bin konutu bu şekilde dönüştürerek 5 yıl içinde İstanbul'daki riskli yapıların tümünü yenilemeyi hedefliyoruz. Ülkemizin tamamındaki riskli yapıları dönüştürecek çalışmaları da elbette ihmal etmiyoruz. Huzur olmadan, emniyet olmadan, istikrar olmadan, yatırım olmadan, üretim olmadan, kalkınma olmadan geleceğimize nasıl güvenle bakabiliriz? Bizim milletimize en büyük vaadimiz işte budur.

"BAY BAY KEMAL EROİN, ESRAR KAÇAKÇILARININ PARALARINI BURAYA GETİRECEKMİŞ"

Bay bay Kemal'in bu tür vaatleri var mı? Hak getire bol bol yalan. Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş veya getirmiş. Eroin, esrar kaçakçılarının paralarını buraya getirecekmiş. Düşünebiliyor musunuz? Bay bay Kemal'in işi ya Kandil'deki teröristlerle, bu teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla... Sormak lazım bu CHP'li kardeşlerime, bu adamın parlamento odasında niçin PKK'nın uzantıları ile görüşüyor. Niçin genel merkezinde görüşemiyor? Acaba o kapalı kapılar arkasında ne görüştü? Ne yaptı? Açıkla, açıklayamaz. Ne diyorlar; Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış. Ne diyor; Terörist başı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Peki, bay bay Kemal bunları söylerken bayan Meral ne söylüyor? Aykırı bir ifadesi var mı? Ne diyorsun sen ortak diyor mu? Bu 7'li masa iyice dağıttı. Şimdi bu 7'li masayı benim Sakaryalı kardeşlerim Akyazılı kardeşlerim 14 Mayıs'ta da siz dağıtacaksınız.

"TCG ANADOLU UÇAK GEMİMİZİ İZMİR'E YOLLAYACAĞIZ"

7 düvelli masa sana vız gelir büyük usta demişler. Çok az kaldı geliyor, milli muharip uçağı diyorlar. Kazanan Türkiye Togg'un varsa bas gaza diyorlar. Mavi Vatan'ın bekçisi TCG Anadolu'yu bugün Sarayburnu'ndan Karadeniz'e uğurladık. Son bir hafta on günde TCG Anadolu uçak gemimizi İzmir'e yollayacağız. Şöyle bir hafta on gün de İzmir'de kalmasında fayda var. Ne anlama geliyor anladınız değil mi? Fazla teferruata da girmeyim. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz TCG Anadolu ile. TCG Anadolu'ya maket gemi diyen bu 7'li masanın mensuplarına en güzel cevabı şu ana kadar bu gemimizi ziyaret eden 70-80 bin kişi verdi.


"TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA ETME İLE BİR KEZ DAHA KARŞINIZDAYIZ"

Bu insanlar durup dururken oraya gelmedi. Saatlerce kuyrukta beklediler bu muhteşem eseri görmek için. Bu ülkede bir toplu iğneyi yapamayan dönemlerden geliyoruz. Şimdi İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Akıncımızı yapıyoruz. Diğer tarafta Kızılelma'yı da yapıyoruz. Bu tabi bunları rahatsız edecek. Arifiye'de bugün Altay tankımızı silahlı kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma alt yapısı üzerinde Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme sözü ile bir kez daha karşınızdayız.

"ONUN İKİ KATI BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ UÇAK GEMİSİNİ DE YAPACAĞIZ"

Afete hazırlık yanında diğer alanlarda da ülkemizi ve milletimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımlar atıyoruz. Sizlerle buluşmaya gelmeden önce, az önce söyledim TCG Anadolu'yu Karadeniz'e uğurladık. Fakat bu bize yeter mi? İnşallah 14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde ikinci adım bu uçak gemisinin iki kat büyüklüğündeki geminin ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptım. Onun iki katı büyüklüğündeki uçak gemisini de yapacağız ve böylece mavi denizlerde bizim uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak. Aynı şekilde denizaltılarımız öyle bulunacak. Bugün buraya gelmeden önce bir de 23 Nisan vesilesiyle bizim her yıl çocuklarımızdan bir kabine toplarız. Çocuklarımızla kabinemizi topladık. Şimdi de Akyazı'dayız. Sakarya ülkemizin önde gelen sanayi, ticaret ve tarım şehirlerinden biri. Şehrimize bugüne kadar kazandırdığımız 89 milyar liralık eser ve hizmeti Sakarya'da hayata geçirdik.

"TÜRK SAVUNMA SANAYİİNİN SEMBOL ESERLERİNDEN"

Bu buluşmamızda aynı zamanda Akyazı Spor Kompleksimizin resmi açılışını da yapıyoruz. Biraz sonra Arifiye'ye gidiyoruz. Savunma sanayiimizin önemli bir projesinin yeni bir aşamaya geçişine şahitlik edeceğiz. Geçtiğimiz haftalarda ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg'un piyasaya çıkışının sevincini hep birlikte yaşadık. Aynı şekilde Türk savunma sanayiinin sembol eserlerinden TCG Anadolu gemisinin hizmete alınma gururunu milletimizle yaşadık. Bitti mi? Zonguldak Filyos'ta Karadeniz gazının devreye alınması törenini Sakarya adı ile gerçekleştirdik. Bu vesileyle bir ay boyunca konutlardaki tüm doğal gaz tüketiminin bir yıl boyunca da mutfak ve su ısıtma amaçlı tüketimin ücretsiz olacağı müjdemizi bir kez daha milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

"BENİM MİLLETİM BUNLARA BU MEYDANI BIRAKMAZ"

Biz ne yaptık? Cudi'de bunları gömdük mü? Gabar'da bunları gömdük mü? Tendürek'te bunları gömdük mü? Bilin ki biz olursak bu teröristleri bu mağaralarda gömmeye devam edeceğiz. Onun için devamlı birbirlerine söz veriyorlar. 'Erdoğan gitmesi lazım' diyorlar. Çünkü Erdoğan giderse meydan boş kalacak o zaman at oynatmaya başlayacaklar. Ama benim milletim bunlara bu meydanı bırakmaz. Sosyal yardım programlarımız ihtiyaç sahibi ailelerimizin doğal gaz ve elektrik giderlerinin bir bölümünü zaten karşılıyordu. Karadeniz gazının sevincini tüm milletimizle paylaşmak için vatandaşlarımızın tamamına bir ay ve bir yıl süreyle bu imkanı sağlıyoruz. Türkiye'nin zenginliklerini milletimizin her bir ferdinin günlük hayatına yansıtma kararlılığımızın bir diğer işareti olarak şimdi Aile ve Gençlik Bankası'nı kuruyoruz.

"EV KADINLARIMIZIN EMEKLİLİĞİNE PRİMİNİN ÜÇTE BİRİNİ ÖDEYEREK DESTEK VERECEĞİZ"

Kaynağını nereden bulacaksınız diyenlere cevap; Bay bay Kemal tefecilerden buluyor, eroinmanlardan buluyor, esrarkeşlerden buluyor. Biz kaynağını Karadeniz gazı gibi ülkemizin doğal zenginliklerinden alacak bu banka ile ne yapacağız? Aile kurumunu güçlendirecek pek çok çalışmanın finansmanını buradan temin edeceğiz. Norveç kendi doğal gazının petrolünün belli bir oranını yüzde 25 gibi rezerv olarak kullanır ve gençliğine onu tahsis eder. Aynı benzerini de inşallah biz ülkemizde yapacağız. Ev kadınlarınımızın emekliliğine priminin üçte birini ödeyerek destek vereceğiz. Böylece isteyen her ev hanımımız oldukça kolay şartlarda emekli olarak kendi gelirine sahip olma imkanına kavuşacak. Gençlerimizin eğitiminden istihdamına, iş kurmasından evlenmesine, hayata başlarken attığı her adımda yanında olacağız.

150 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Eğitimin her seviyesinde burs imkanlarını genişleteceğiz. Üniversiteye yeni başlayan gençlerimize bir kez vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı tanıyacağız. Meslek öğrenerek hemen hayata atılmak isteyen gençlerimizin eğitimine ve işe başlamasına öncülük edeceğiz. Her haneden en az bir kişinin işe girmesini temin ederek gençlerimizin istihdamını kolaylaştıracağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize hibe ve kredi desteği sağlayacağız. Evlenecek gençlerimizin gönül huzuru ile yuvalarını kurabilmeleri için 2 yılı ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi vereceğiz.

MERKEZ BANKASI REZERVİ

Parayı yönetmek, finansmanı yönetmek böyle olur bay bay Kemal. Tefecilerden para alarak değil eğer tefecilerden para alma yolunu biz deneseydik 2023'te bu Bebecan var ya, Davos'taydık. Davos'ta o zamanki IMF başkanı ile görüşme yapıyoruz. IMF başkanına dedim ki; Sen bizden alacağını taksitlerini alıyor musun? Bak dedim, Türkiye'yi sen yönetemezsin, Türkiye'yi ben yönetirim. Bu ülkenin Başbakanı benim. Sen de taksitlerini alırsın. O zaman da Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Hamdolsun şimdi 122 milyar dolara çıktı. Başbakanlığım döneminde bir ara 135 milyar dolara kadar da çıkmıştı.

"BİZİM DİNİMİZİN TEK ADI İSLAM'DIR"

Biz bugüne kadar bizim Sünnilik diye Alevilik diye dinimiz yok, bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam'dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var, o da Müslümanlıktır. Alevilik, Şiilik ne karıştırıyorsun bunları. Ama dert başka. Vatandaşlarımızın yıllarca ihmal edilen hak ve hukuklarını kullanabilmelerine imkan sağladık. Artık bu tartışmaların yeri de gereği de kalmamıştır.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'yla ülkemizdeki Alevi-Bektaşi kardeşlerimizin isteklerine çözüm bulunacağını söyledim. Terör örgütleriyle, darbeyle, sosyal kaosla, siyasi ve ekonomik tuzaklarla dize getiremedikleri Türkiye'yi dize getirme planlarını hep birlikte bozacağız. Gelin yıllardır dilimizden düşürmediğimiz, milli ahdimizi hep beraber en yüksek sesle tekrarlayalım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. hep birlikte Türkiye olacağız. Kimse milletimizin birliğine, istiklalimize, vatanımızın bütünlüğüne göz dikemez. 14 Mayıs'ta milletimizle birlikte bu hakikati 7'li masaya da yedi düvele de ispatlayacağız.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu